10x enge kinderfilms

Als je op zoek bent naar een leuke activiteit om samen te doen met je kind, heb je misschien al overwogen om een film te kijken. Maar als je kinderen graag griezelige verhalen horen, dan ben je waarschijnlijk bang dat je hun dromen op een slechte manier beïnvloedt. Geen zorgen, want we hebben een lijst van tien leuke enge kinderfilms die je kind zeker zullen doen huiveren, maar geen permanente littekens achterlaten. Hieronder hebben we een korte inleiding geschreven voor elk van deze films zodat je makkelijk kunt kiezen welke film je samen wilt kijken.

 

10 enge kinderfilms

Gnome Alone (2017)

Gnome Alone laat zien hoe de negenjarige Chloe zich alleen voelt wanneer haar familie verhuist naar een oud verblijf. Ze ontdekt al snel dat de tuinkabouters in haar nieuwe huis levend zijn en een manier zoeken om de mensheid te behoeden voor de komende apocalypse. De film zit vol met komische momenten en wilde achtervolgingen, maar pas op voor de met laser bewapende kabouters!

Gnome Alone (2017)

Gnome Alone (2017) on IMDb

Lees verder »

De Grote Vriendelijke Reus (GVR) (2016)

Begeef je in een wereld vol magie en betovering wanneer Sofie wordt ontvoert door een reus die geen kwaad in de zin heeft. Samen met de GVG ontdekt Sofie dat er andere reuzen in de wereld zijn die mensen wel als hun snack zien. Dit leidt tot een spannende achtervolging en confrontatie die je niet wilt missen.

 

De Kleine Vampier (2017)

De Kleine Vampier is een echte klassieker in een nieuw jasje. De zeventig jaar oude kindervampier is terug en vriendelijker dan ooit. Samen met Toni gaat hij op zoek naar de Langste Nacht om te ontsnappen van de jager Rookery. Maar dan krijgt de film een plotwending en toont het een andere kant van Rookery.

 

The Little Vampire 3D (2017)

The Little Vampire 3D (2017) on IMDb

Lees verder »

Casper het spook (1995)

Casper is al lang een van de meest populaire kindertekens van dit moment. Het doet pijn zijn familie te verliezen en nu leeft hij als geest in een huis dat bevriend is met een mysterieus meisje. Maar wanneer een paar ongewenste gasten het huis bezoeken, brengt Casper en zijn vrienden hen op een avontuurlijke vlucht.

Casper (1995)

Casper (1995) on IMDb

Lees verder »

Hotel Transylvania (2012)

Drac’s hotel is het toevluchtsoord voor monsters om te ontspannen van de mensheid. Wanneer zijn dochter verliefd wordt op een mens, ontdekt Drac dat alles is veranderd. Vol met geestige en slimme grappen, de lijst omvat ook diverse monsternamen zoals Murray de mummie of Franke de protserige man.

Hotel Transylvania (2012)

Hotel Transylvania (2012) on IMDb

Lees verder »

Coco (2017)

Presleys liefde voor muziek groeit snel wanneer ze terechtkomt in het land van de doden op Dia de los Muertos. De invloed van familie en muziek leert haar de waarde van trouw zijn aan jezelf. De film krijgt een geheel nieuwe kijk op de Mexicaanse feestdag met veel kleurrijke personages en musical nummers.

Coco (2017)

Coco (2017) on IMDb

Lees verder »

Ghost Patrol (2016)

De film vertelt het verhaal van dappere kinderen die avontuurlijk op zoek gaan naar de waarheid achter vreemde gebeurtenissen in het huis van hun grootvader. Ze ontdekken verborgen geheimen en maken kennis met geesten die hen helpen. De film zit vol spannende momenten, enge geluiden en vreemde objecten.

 

Ghost Patrol (2016)

Ghost Patrol (2016) on IMDb

Lees verder »

Goosebumps (2015)

Omdat er een nieuw gezin verhuist, gaat Zach, een tiener, op onderzoek uit naar zijn nieuwe buurman. Het is wanneer hij per ongeluk een boek van R.L. Stine opent, dat alle monsters worden vrijgelaten uit de boeken. Zach en zijn vrienden moeten nu samenwerken om alle gevechten te overleven.

 

Goosebumps (2015)

Goosebumps (2015) on IMDb

Lees verder »

Inside Out (2016)

Inside Out is een film die zich afspeelt in de hersenen van de 11-jarige Riley en laat zien hoe vijf verschillende emoties moeten samenwerken om haar leven te navigeren. De film gaat in op de waarde van stemmingen en emoties en hoe we onze gedachten beheersen. Een ontroerend en onvergetelijk verhaal over opgroeien.

 

Inside Out (2015)

Inside Out (2015) on IMDb

Lees verder »

Pooh's Lollifanten Halloween (2005)

Laat Winnie de Poeh en zijn vriendjes even meenemen in een vreemde mix van Halloween en Klassiekers met Lollifanten. Er is misschien niet zoveel te griezelen, maar de vriendelijke kleurrijke karakters en hun avonturen zullen zeker een glimlach op je kind zijn gezicht toveren.

Pooh’s Heffalump Movie (2005)

Pooh's Heffalump Movie (2005) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste kinderfilms

Beste animatiefilms

Leuke films met dinosaurussen

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!