10 leuke kinderfilms met draken erin

Dit is de lijst waar alle drakenfans op hebben gewacht! Er is iets speciaals aan alles wat met draken te maken heeft en deze top 10 films met draken zitten vol avontuur en emoties. Of je nu op zoek bent naar een spannend verhaal of wilt genieten van een leuke geanimeerde film met je familie, deze lijst heeft voor ieder wat wils. Dus ga er lekker voor zitten, pak wat popcorn en laat je verblinden door de prachtige wereld van draken!

 

10 leukste tekenfilms met draken

1. Hoe tem je een draak (2010)

“Hoe tem je een draak” is een verhaal over een tiener genaamd Hiccup die in een wereld leeft waar mensen draken als vijandig zien. Hiccup schrikt echter wanneer hij zijn grootste vijand, een Nachtwijder-draak, ontmoet. Uiteindelijk worden ze vrienden en werken ze samen om zijn dorp te redden van een groot gevaar. Het verhaal is hartverwarmend en laat zien dat vriendschap de krachtigste wapen is.

How to Train Your Dragon (2010)

How to Train Your Dragon (2010) on IMDb

Lees verder »

2. Dragon Rider (2021)

Een nieuwkomer in de drakenwereld, “Firedrake the Silver Dragon” is een film die je niet wilt overslaan. Het verhaal gaat over een jonge zilveren draak en zijn avontuurlijke reis naar een mythische plek waar zijn soortgenoten veilig zouden moeten zijn. De film heeft een prachtige boodschap over het vinden van je eigen plek in de wereld en de kracht van vriendschap.

3. Zog (2019)

“Zog” is een geanimeerde film die gaat over een jonge draak die naar school gaat. Hij wordt vergezeld door een jonge prinses die hem leert dat het oké is om anders te zijn. De film draagt een belangrijke boodschap uit over het omgaan met tegenslagen en het vinden van vriendschap in onverwachte situaties.

Zog (2018)

Zog (2018) on IMDb

Lees verder »

4. Pete's Dragon (2016)

Deze live-action film gaat over een jongen genaamd Pete, die jaren heeft overleefd in de wildernis van een oerwoud en bevriend raakt met een draak genaamd Elliott. Elliott is een magische draak en samen proberen ze Pete te helpen zijn weg terug te vinden in de beschaafde wereld. Een hartverwarmend verhaal over vriendschap tussen mens en draak.

Pete’s Dragon (2016)

Pete's Dragon (2016) on IMDb

Lees verder »

5. Shrek (2001)

Oké, we weten dat Shrek niet echt over draken gaat, maar de film zou niet hetzelfde zijn zonder draak vriendin van Fiona. Deze film is een klassieker die het hele gezin zal vermaken. Het heeft humor, actie, romantiek, maar bovenal: draken.

Shrek (2001)

Shrek (2001) on IMDb

Lees verder »

6. Tom and Jerry: The Lost Dragon (2014)

Deze geanimeerde film is een leuk avontuur voor het hele gezin. Terwijl Tom en Jerry achter elkaar aan zitten, vinden ze een verdwaalde babydraak. Samen werken ze om de draak terug te brengen naar zijn moeder, en leren ze belangrijke lessen over vriendschap en teamwerk.

Tom and Jerry: The Lost Dragon (2014)

Tom and Jerry: The Lost Dragon (2014) on IMDb

Lees verder »

7. The Kid Who Would Be King (2019)

Deze live-action film gaat niet alleen over draken, maar toont wel de legendarische strijd tussen mens en draak. De film vertelt het verhaal van een jonge jongen die zichzelf vindt op een missie om de wereld te redden van een kwaadwillende tovenaar en zijn draak. Het is een spannend en inspirerend avontuur vol actie en avontuur.

The Kid Who Would Be King (2019)

The Kid Who Would Be King (2019) on IMDb

Lees verder »

8. Enchanted (2007)

“Enchanted” is een verfrissende film over een prinses die wordt verbannen naar de “echte” wereld van New York City, waar ze bevriend raakt met een advocaat en zijn dochter. Het verhaal bevat een leuke twist met een draak die perfect past in de sprookjesachtige wereld van de film. Het is een grappige en lieve film die zeker een plek verdient in deze lijst.

Enchanted (2007)

Enchanted (2007) on IMDb

Lees verder »

9. The Wish Dragon (2021)

“The Wish Dragon” is een recente geanimeerde film met een bijzonder verhaal. In deze film ontmoet een jongen een draak die zijn wensen in vervulling kan laten gaan. Het verhaal laat zien dat het soms belangrijk is om naar de wensen van anderen te luisteren in plaats van alleen naar die van jezelf. Een mooie boodschap om mee te nemen.

Wish Dragon (2021)

Wish Dragon (2021) on IMDb

Lees verder »

10. Raya and the Last Dragon (2021)

Deze nieuwste Disneyfilm is gebaseerd op de Zuidoost-Aziatische cultuur en brengt een episch verhaal vol avontuur en emoties. Raya, de hoofdpersoon, moet een magische draak vinden om de wereld te redden van een kwaadwillende kracht die hongerig is naar macht. De film heeft ook een sterke boodschap over samenwerken en vertrouwen.

Raya and the Last Dragon (2021)

Raya and the Last Dragon (2021) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste kinderfilms

Beste animatiefilms

Leuke films met dinosaurussen

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!