10 gratis kinderfilms op YouTube

Als ouder is het soms lastig om films te vinden die zowel leuk zijn voor je kinderen als educatief verantwoord. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want YouTube heeft een schat aan gratis kinderfilms beschikbaar! In deze blogpost zal ik 10 fantastische films aan je voorstellen die je kunt bekijken met je kleintjes. En wees gerust, dit zijn niet zomaar saaie films – ze zijn allemaal vol avontuur, humor en kleurrijke personages. Laten we beginnen!

 

10 gratis kinderfilms

De Smurfen

Deze klassieke tekenfilmserie is tijdloos en staat garant voor uren kijkplezier. Van De Pluizenplaag tot Piepiep, er zijn tal van afleveringen om uit te kiezen. Een paar van mijn persoonlijke favorieten zijn De Wraak van de Smurgen en Het Stinkei. Maar mijn absoluut favoriete aflevering is Beter een Goed Vuursmurf Dan… omdat het laat zien wat er gebeurt als de Smurfen ruzie maken onderling.

Totally Spies de Film

Voor degenen die houden van avontuur en spanning, is Totally Spies de film een absolute must-see. Sam, Clover en Alex zijn de drie spionnen die werken voor de WOOHP organisatie. In deze film moeten ze een kwaadaardige schurk verslaan die van plan is om een wereldwijde ramp te veroorzaken. Het is actie van begin tot eind! 

Pippi Langkous

Deze film van Astrid Lindgren vertelt het verhaal van Pippi, een eigenzinnig meisje met een hart van goud. Samen met haar aapje en paard beleeft ze allerlei avonturen en leert ze gaandeweg belangrijke levenslessen. Een onvergetelijke film waar kinderen én volwassenen van zullen genieten. 

Dora the Explorer

Iedereen kent Dora wel – het jonge meisje dat de taalontwikkeling bij jonge kinderen heeft gestimuleerd. In deze film maakt Dora een spannend avontuur mee op zoek naar Diego’s vader. Onderweg leert ze Engels, Spaans en zelfs de waarde van teamwork.

Oma is Gek

Deze Nederlandse film vertelt het verhaal van de Elf-jarige Merel, die bij haar gekke oma op het platteland gaat logeren. Het lijkt in het begin saai, maar al snel ontdekt ze de geheime wereld van haar oma, met een schat aan avonturen en wijze levenslessen.

Brandweer Sam

Een stoere tekenfilm over de avonturen van de heldhaftige brandweerman Sam. Sam is altijd beschikbaar om mensen in nood te helpen, of het nu gaat om het redden van een kat uit een boom of een brand in het plaatselijke café. Een geweldige film voor kinderen die van actie houden!

Paw Patrol

Voor de kleintjes is er Paw Patrol, de avonturen van de schattige hondjes die mensen in nood helpen. Met hun voertuigen en bijbehorende skills zijn ze altijd klaar om het dag te redden. Deze film is gegarandeerd een hit bij de allerkleinsten.

 

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel is een educatieve tekenfilmserie voor peuters en kleuters. Het draait om de avonturen van de drie vriendjes Toto, Sassa en Koning Koos die in een speeltuin op het strand spelen. Ze leren in elke aflevering nieuwe dingen en ontdekken de wereld om hen heen.

 

Spidey

Deze tekenfilmserie is gebaseerd op de figuur Spider-Man en geeft een nieuwe kijk op de klassieker. In deze serie wordt Peter Parker geïntroduceerd als een middelbare scholier die net zijn Spider-Man krachten heeft ontdekt. Hij moet balanceren tussen zijn rol als superheld en zijn school/werk-leven.

 

Peppa Pig

Deze Britse tekenfilmserie vertelt de avonturen van Peppa, een schattig varkentje dat met haar familie en vrienden opgroeit. Peppa houdt van spelen, leren en vooral lachen. De serie is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar oud en laat ze lachen, zingen en leren tegelijk.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste kinderfilms

Beste animatiefilms

Leuke films met dinosaurussen

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!