10 beste familie films van na 2010

Het is tijd om gezellig met het gezin voor de buis te kruipen en te genieten van de leukste familie films! In dit artikel ga ik je meenemen langs de top 10 beste familie films na 2010. Van prachtig getekende animatiefilms tot live-action remakes van je favoriete klassiekers; deze films zijn stuk voor stuk pareltjes die je gezien moet hebben.

 

Top 10 familie films

Song of the Sea (2014)

Deze film vertelt het verhaal van een Iers gezin waarvan de moeder is verdwenen. Het jongste kind ontdekt dat ze eigenlijk een selkie (zeewezen) is en zo begint een magische reis naar de oceaan om haar terug te vinden. Deze film heeft adembenemende animaties en een prachtige soundtrack. Het is een sprookje waar jong en oud van zullen genieten.

Song of the Sea (2014)

Song of the Sea (2014) on IMDb

Lees verder »

Aladdin (2019)

Deze live-action remake van de klassieke Disney film is een echte hit geworden. Will Smith schittert als de Genie en de zang- en dansscènes zijn fantastisch. Het verhaal is hetzelfde als het origineel, maar de toevoeging van nieuwe liedjes en een frisse kijk op de personages maken het een geweldige film om samen met de hele familie te kijken.

Aladdin (2019)

Aladdin (2019) on IMDb

Lees verder »

Mary Poppins Returns (2018)

Een van de meest iconische personages uit de Disney-films is terug! Emily Blunt speelt de rol van Mary Poppins en ze doet dat geweldig. De film zit vol met nieuwe liedjes en dansnummers en het verhaal is net zo magisch als het origineel. Het is een klassieker die niet teleurstelt en perfect is voor een familieavond.

 
 

Toy Story 4 (2019)

Deze film is een vervolg op een van de meest geliefde animatiefilms aller tijden en het is waarschijnlijk de beste sequel ooit gemaakt. Woody en de rest van het speelgoed moeten een nieuw vriendje helpen om terug te keren naar zijn eigenaar. Het is een hartverwarmende en grappige film die iedereen zal doen lachen en huilen.

Paddington (2014)

Paddington is een teddybeer die op zoek is naar een nieuw thuis. Hij vertrekt uit Peru naar London en komt terecht bij een gezin dat hem in huis neemt. De film zit boordevol met vele grappige momenten en het verhaal is hartverwarmend. Het is een perfecte film om te kijken samen met jongere kinderen.

Paddington (2014)

Paddington (2014) on IMDb

Lees verder »

Wiplala (2014)

Dit is een film van eigen bodem en het is een magische avontuur. Wiplala is een klein mannetje dat per ongeluk een gezin klein maakt. Samen beleven ze een avontuur om het magische toverdrankje te vinden om ze weer normaal te maken. Het is een vrolijke en kleurrijke film die zeker de moeite waard is om te kijken.

 

The Amazing Wiplala (2014)

The Amazing Wiplala (2014) on IMDb

Lees verder »

The BFG (2016)

Dit is weer een klassieker dat opnieuw is verteld door de geweldige regisseur Steven Spielberg. Het verhaal gaat over een weesmeisje dat bevriend raakt met een grote vriendelijke reus. Samen beleven ze magische avonturen. De film is prachtig getekend en het verhaal raakt je recht in het hart.

The BFG (2016)

The BFG (2016) on IMDb

Lees verder »

Achtste-groepers huilen niet (2012)

Deze film is misschien wat zwaarder, maar het is een belangrijk verhaal. Het gaat over een ziek meisje dat de laatste dagen van haar leven op school doorbrengt. De film is gebaseerd op het boek van Jacques Vriens en het is een emotioneel verhaal dat jongeren en volwassenen zal raken.

Cool Kids Don’t Cry (2012)

Cool Kids Don't Cry (2012) on IMDb

Lees verder »

Turbo (2013)

De avonturen van Turbo, een slak die ervan droomt om te racen, is een film vol met avontuur en actie. Het is een film voor de wat oudere kinderen, maar ook voor de ouders die van actie houden. Dankzij de humor en de visuele effecten is dit een film die jong en oud zal plezieren.

 

Dumbo (2019)

Tim Burton heeft de beroemde Disney-film nieuw leven ingeblazen. Het verhaal van Dumbo is aangrijpend en dit keer worden de personages vertolkt door echte acteurs. Het resultaat is een ontroerende film die een moderne twist geeft aan het verhaal dat we allemaal kennen. 

 

Dumbo (2019)

Dumbo (2019) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

 Top 10 grappigste familiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!