Turkse films op Netflix Top 10

Turkse films hebben mij laatst echt gegrepen met boeiende verhalen en diepgaande personages. Netflix heeft een goede selectie van Turkse films die een kijkje geven in verschillende genres en thema’s. Van ontroerende drama’s tot spannende thrillers, hier is mijn selectie van Turkse films op Netflix die je gezien moet hebben. Laten we een kijkje nemen in wat Turkse films te bieden hebben.

Turkse films op Netflix Top 10

Yedinci Koğuştaki Mucize (2019) ⭐ Rens zijn favoriet

Deze film heeft mijn hart gestolen. Het is het verhaal van een vader met een mentale beperking en zijn dochter, en hoe hun onvoorwaardelijke liefde alle verwachtingen overstijgt. Een absolute favoriet van mij, omdat het laat zien hoe krachtig liefde kan zijn.

Miracle in Cell No. 7 (2019)

Miracle in Cell No. 7 (2019) on IMDb

Lees verder »

Mucize (2015)

Een inspirerend verhaal over een leraar die naar een afgelegen dorpje gestuurd wordt. Zijn komst verandert het leven van de dorpelingen op onvoorstelbare wijzen. Een film die hoop en de kracht van de menselijke geest viert.

The Miracle (2015)

The Miracle (2015) on IMDb

Lees verder »

Müslüm (2018)

Dit biografisch drama neemt je mee in het leven van de legendarische Turkse volkszanger Müslüm Gürses. Het toont zijn strijd, succes, en de onuitwisbare impact van zijn muziek.  Timucin Esen heeft een top prestatie neergezet betreft zijn acteerwerk. Erg genoten van de film.

Muslum (2018)

Müslüm (2018) on IMDb

Lees verder »

Organize Isler (2005)

Deze misdaadkomedie en ik, we matchen niet helemaal. Het probeert humor, actie, en intriges te mengen tegen de achtergrond van Istanbul, maar het is niet helemaal mijn kopje thee. Desondanks, een interessante kijk op de stedelijke onderwereld.

Magic Carpet Ride (2005)

Magic Carpet Ride (2005) on IMDb

Lees verder »

Beni Çok Sev (2021)

Een romantisch drama over de beproevingen en beproevingen van een jong koppel. Een mooie weergave van hoe liefde en veerkracht ons door de zwaarste tijden kunnen loodsen.

Love Me Instead (2021)

Love Me Instead (2021) on IMDb

Lees verder »

Kağıttan Hayatlar (2021)

Volg het verhaal van een man die leeft van het verzamelen van papier en een kind dat hij op straat vindt. Een ontroerend verhaal over overleving en vriendschap. Het einde is mooi, maar naar mijn gevoel wordt er te veel op sentiment ingespeeld.

Paper Lives (2021)

Paper Lives (2021) on IMDb

Lees verder »

Cici (2022)

Een film die de complexe dynamiek binnen een familie verkent, waarbij thema’s als vergeving en begrip centraal staan. Echt een emotionele rollercoaster.

Cici (2022)

Gorgeous (2022) on IMDb

Lees verder »

Dabbe: Cin Çarpması (2013)

Voor de liefhebbers van het bovennatuurlijke en horror, deze film duikt in Turkse folklore met een rillingwekkend verhaal. Niet voor de zwakkeren onder ons! Onderscheid is dat horror vaak bloederig is terwijl de griezelfilm meer leunt op het paranormale, wat mij goed bevalt zeker een aanrader.

Dabbe: The Possession (2023)

Dabbe: The Possession (2013) on IMDb

Lees verder »

İyi Adamın 10 Günü (2023)

Een prachtig verhaal over de band tussen een vader en zijn zoon, met muziek als hun gemeenschappelijke taal. Een film die de helende kracht van kunst en familiebanden belicht.

10 Days of a Good Man (2023)

10 Days of a Good Man (2023) on IMDb

Lees verder »

Babamın Kemanı (2022)

Een ontroerend verhaal over de relatie tussen een vader en zijn zoon, en de kracht van muziek in hun leven. Deze film is een prachtig portret van familiebanden en de helende kracht van kunst.

My Father’s Violin (2022)

My Father's Violin (2022) on IMDb

Lees verder »

Turkse films op Netflix bieden een fantastische kijk op een cultuur vol verhalen die raken en inspireren. Elk van deze films biedt een uniek perspectief en een ervaring die je niet wilt missen. Dus, waar wacht je nog op? Pak de popcorn erbij en begin aan je Turkse filmavontuur!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!