5 leuke Marokkaanse (Darija) films / series op Netflix

Marokkaanse films en series op Netflix bieden een fascinerende inkijk in de rijke cultuur, geschiedenis en het dagelijks leven van Marokko. Hier volgt een lijst van de top 5 Marokkaanse films en series op Netflix die je niet mag missen.

5 leuke Marokkaanse (Darija) films / series op Netflix

Meskina (2021)

Deze hartverwarmende komedie volgt het leven van een jonge Marokkaanse vrouw die op zoek is naar haar eigen pad en identiteit te midden van familiedruk en maatschappelijke verwachtingen. ‘Meskina’ biedt een lichte, maar diepgaande blik op het thema van zelfontdekking en de moed om voor jezelf te kiezen.

Meskina (2021)

Meskina (2021) on IMDb

Lees verder »

Divine Intervention (2002)

Hoewel technisch gezien geen Marokkaanse productie, heeft deze film een speciale plek op deze lijst vanwege zijn relevante thematiek en gedeelde Arabische context. Deze bekroonde film mengt realiteit met surrealisme om het leven in het Midden-Oosten te verkennen, met een specifieke focus op de Palestijnse ervaring, wat echo’s vindt in de gehele Arabische wereld, inclusief Marokko.

Divine Intervention (2002)

Divine Intervention (2002) on IMDb

Lees verder »

The Angel (2018)

Deze spannende spionagefilm, gebaseerd op ware gebeurtenissen, vertelt het verhaal van Ashraf Marwan, een Egyptische officier en de schoonzoon van president Nasser, die een van Israëls meest waardevolle spionnen werd. De film biedt een intrigerende kijk op politieke intriges en de complexiteit van het Midden-Oosten.

The Angel (2018)

The Angel (2018) on IMDb

Lees verder »

The Unknown Saint (2020)

Deze film combineert humor en satire met een diepgaand verhaal over geloof, hebzucht en het dagelijks leven in een klein Marokkaans dorp. Na een dief die zijn buit begraaft op een heuvel, die later per ongeluk een heiligdom wordt, verkent ‘The Unknown Saint’ menselijke natuur en maatschappelijke ironieën.

The Unknown Saint (2019)

The Unknown Saint (2019) on IMDb

Lees verder »

Soil (2021)

Deze serie, origineel bekend als ‘Grond’, is een Belgische productie met sterke Marokkaanse invloeden, die het verhaal vertelt van twee broers die besluiten om de grond van hun overleden vader van Marokko naar België te brengen om er moslims in te begraven. ‘Soil’ biedt een frisse en humoristische blik op thema’s van identiteit, thuis en de confrontatie tussen culturen.

Soil (2021)

Soil (2021) on IMDb

Lees verder »
Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!