Top 10 Historische Oorlog films

Ben je een fan van historische oorlogsfilms en wil je weten welke films je gezien moet hebben? Dan ben je op de juiste plek! In dit artikel hebben we de top 10 historische oorlogsfilms voor je op een rijtje gezet. We zullen je niet alleen vertellen waarom deze films de moeite waard zijn om te bekijken, maar we zullen ook per film een uitgebreide introductie geven. Dus leun achterover en pak wat popcorn, want we gaan beginnen!

 

 

Top 10 Historische Oorlog films

1917 (2019)

In dit meeslepende en epische verhaal volgen we twee jonge Britse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog, die op een levensgevaarlijke missie gestuurd worden om een boodschap over te brengen naar een ander bataljon. De film is geregisseerd door Sam Mendes en de cinematografie is adembenemend. Je zult jezelf voelen alsof je er midden in zit.

1917 (2019) on IMDb

1917 (2019)

1917 (2019) on IMDb

Lees verder »

Dunkirk (2017)

Een indrukwekkend verhaal over de evacuatie van geallieerde soldaten uit de Franse havenstad Dunkirk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film is geregisseerd door Christopher Nolan en is een ware visuele ervaring. Je zult jezelf afvragen hoe de soldaten het überhaupt hebben overleefd.

Dunkirk (2017) on IMDb

Dunkirk (2017)

Dunkirk (2017) on IMDb

Lees verder »

Darkest Hour (2017) 

Gary Oldman speelt de rol van Winston Churchill in dit biografische drama dat zich afspeelt tijdens de beginfase van de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal gaat over de onmogelijke keuzes waar Churchill voor kwam te staan als leider van Groot-Brittannië. Een absolute must-see voor de geschiedenisliefhebber.

Darkest Hour (2017) on IMDb

Der Untergang (2004)

Een dramatisch, maar nauwkeurig portret van de laatste dagen van Hitler in de bunker in Berlijn. Regisseur Oliver Hirschbiegel geeft ons een blik op de wanhoop en psychologische toestand van de Duitse dictator en zijn naaste medewerkers. Een zeer aangrijpende film die je nog lang zal bijblijven.

Downfall (2004) on IMDb

Im Westen Nichts Neues (2022)

Dit is een Duitse film uit 2022, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1929 van Erich Maria Remarque. Het verhaal gaat over een groep jonge Duitse soldaten aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog. De film is een realistisch portret van de verschrikkingen van de oorlog en won terecht de Oscar voor Beste Film in 2022.

All Quiet on the Western Front (2022) on IMDb

All Quiet on the Western Front (2022)

All Quiet on the Western Front (2022) on IMDb

Lees verder »

Schindler’s List (1993)

Steven Spielberg’s bekroonde verfilming van de roman van Thomas Keneally over de Holocaust en Oskar Schindler, een zakenman die meer dan duizend Joden redde van de nazi’s. Een emotioneel geladen film die je eraan herinnert hoe belangrijk het is om op te komen voor anderen en voor gerechtigheid.

Schindler's List (1993) on IMDb

Schindler’s List (1993)

Schindler's List (1993) on IMDb

Lees verder »

Hacksaw Ridge (2016)

Geregisseerd door Mel Gibson, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Desmond Doss, een Amerikaanse soldaat die weigerde om wapens te dragen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In plaats daarvan werd hij medic en redde hij talloze levens zonder één schot te lossen. Een inspirerend verhaal over een buitengewone man.

Hacksaw Ridge (2016) on IMDb

Hacksaw Ridge (2016)

Hacksaw Ridge (2016) on IMDb

Lees verder »

Land Of Mine (2015)

Een Deense film over Duitse krijgsgevangenen die na de oorlog werden gedwongen om landmijnen op te ruimen aan de Deense kust. Het verhaal gaat over hun zoektocht naar vergeving en verlossing. Regisseur Martin Zandvliet laat zien hoe beide kanten van een conflict slachtoffers kunnen zijn.

Land of Mine (2015) on IMDb

Zwartboek (2006)

Paul Verhoeven’s Nederlandse film over een Joodse vrouw die zich aansluit bij het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal gaat over verraad, liefde en wraak. Carice van Houten speelt in deze film de hoofdrol en maakt van haar karakter een complexe en intelligente vrouw die risico’s neemt om haar geliefden te redden.

Black Book (2006) on IMDb

Zwartboek (2006)

Black Book (2006) on IMDb

Lees verder »

The Boy In The Striped Pyjamas (2008)

Een ontroerende en tragische film over de vriendschap tussen twee jongens tijdens de Holocaust. Regisseur Mark Herman laat ons zien dat echte vriendschap geen grenzen kent en dat zelfs in de donkerste tijden er nog hoop kan zijn.

The Boy in the Striped Pajamas (2008) on IMDb

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

The Boy in the Striped Pajamas (2008) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Oorlog films

Top 10 Historische films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!