Beste kookfilms top 10

Voor alle foodies, kookliefhebbers en filmliefhebbers die houden van een smakelijk verhaal, bieden wij een selectie van de meest verrukkelijke films waarin koken centraal staat. Van hartverwarmende komedies tot spannende drama’s, deze films laten je watertanden en nemen je mee op een avontuur vol passie, smaak en emotie. Laat je verleiden door de heerlijke gerechten, meesterlijke koks en onvergetelijke verhalen die deze kookfilms te bieden hebben. Duik in onze lijst en laat je smaakpapillen verwennen door de top 10 beste kookfilms van alle tijden! 

Overzicht beste Foodie films

No Reservations (2007)

No Reservations (2007) – In deze romantische dramafilm speelt Catherine Zeta-Jones als cateringmanager Kate Armstrong. Wanneer ze het gevoel heeft dat haar leven stilstaat, wordt ze uitgedaagd door een kok uit Napels. Samen ontdekken ze de geneugten van leven, liefde en koken.

No Reservations (2007)

No Reservations (2007) on IMDb

Lees verder »

The Hundred-Foot Journey (2014)

The Hundred-Foot Journey (2014) – Deze inspirerende reisfilm volgt Hassan Kadam (Manish Dayal), een jonge Indiase chef-kok die naar het Franse platteland verhuist. Hem wordt gevraagd om tegen haar concurrerende restaurant te strijden met zijn authentieke Indiase keuken. Hoewel er spanning is tussen de culturen, komen beide partijen uiteindelijk bij elkaar voor een adembenculinaire ervaring.

The Hundred-Foot Journey (2014)

The Hundred-Foot Journey (2014) on IMDb

Lees verder »

Burnt (2015)

Burnt (2015) – In deze spannende komedie volgt Bradley Cooper een chef-kok die naar Parijs vlucht om zijn carrière te redden nadat hij eerder is weggestuurd uit Londen. Met behulp van zijn eigen team van talentvolle chefs vindt hij hoop en moed om zijn dromen waar te maken in de toprestaurants van Parijs.

Burnt (2015)

Burnt (2015) on IMDb

Lees verder »

Ratatouille (2007)

Ratatouille – Deze animatiefilm volgt Remy, een rat met bovennatuurlijk kooktalent, als hij door de keuken van een Michelin-sterrenrestaurant sluipt. Samen met zijn menselijke vriend Linguini werken ze samen om hun gerechten naar een hoger niveau te tillen en geven ze het restaurant een tweede kans met hun kookkunsten.

Ratatouille (2007)

Ratatouille (2007) on IMDb

Lees verder »

Chocolat (2000)

Chocolat – Deze adembenemende romantiek volgt Vianne (Juliette Binoche), als ze in een Frans dorpje aankomt met haar jonge dochter. Ze opent daar een chocolade winkel en verovert zo het dorp met haar kookkunsten. Dit leidt niet alleen tot een culinaire revolutie, maar ook tot interessante verhalen van liefde en vriendschap.

Chocolat (2000)

Chocolat (2000) on IMDb

Lees verder »

Chef (2014)

Chef – Deze hilarische feelgoodfilm volgt Carl Casper (Jon Favreau) als hij besluit om zijn chef-koksbaan op te zeggen na een openlijke ruzie met een recensent. Om zijn reputatie te herstellen, reist hij door Amerika in een foodtruck, waarbij hij de avonturen beleeft die hem helpen om zichzelf te ontdekken.

Chef (2014)

Chef (2014) on IMDb

Lees verder »

Julie & Julia (2009)

Julie & Julia – Deze hartverwarmende film volgt Julie Powell (Amy Adams) als ze besluit om de kookboeken van Julia Child (Meryl Streep) meer dan 500 keer te maken binnen 1 jaar. Dit leidt tot een reis van persoonlijke ontdekking en verhoogt haar respect voor de kunst van het koken.

Julie & Julia (2009)

Julie & Julia (2009) on IMDb

Lees verder »

Boiling Point (2021)

Chefkok Andy Jones is druk tijdens kerstavond met telefoontjes naar leveranciers, zijn ex-vrouw en zoontje. Ook is er een inspecteur van de Voedsel- en Warenautoriteit aanwezig en komt er een beroemde tv-kok eten. Het acteerspel, vooral van Stephen Graham als Andy, brengt goed de hoge druk over waar iedereen onder staat.

Boiling Point (2021)

Boiling Point (2021) on IMDb

Lees verder »

The Menu (2023)

Een gedurfd duo waagde zich naar een verafgelegen eiland voor een epicuristische ervaring die ze nooit zouden vergeten. De avond beloofde meer dan de gebruikelijke lekkernijen voor fijnproevers – de chef had een aantal magische verrassingen in petto!

The Menu (2023)

The Menu (2022) on IMDb

Lees verder »

Love's Kitchen (2011)

Love’s Kitchen – Deze romantische dramafilm volgt Rob Haley (Dougray Scott) als hij besluit om zijn dromen waar te maken en zijn eigen restaurant te openen. Met behulp van zijn team aan lokale chefs serveert hij gerechten met meer dan alleen voedselmaar ook met liefde.

Love’s Kitchen (2011)

Love's Kitchen (2011) on IMDb

Lees verder »
Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.