Top 10 bekroonde films op Videoland

In deze lijst heb je een overzicht van de 10 meest bekroonde films die je op Videoland kunt vinden. Van aangrijpende drama’s tot meeslepende thrillers, deze films hebben niet alleen de harten van critici veroverd, maar ook talloze prijzen gewonnen. Lees verder en ontdek welke juweeltjes je niet mag missen!

Top 10 bekroonde films op Videoland

La La Land (2016)

Deze musical film gaat over dat Mia, een ambitieuze actrice, en Sebastian, een toegewijde jazzmuzikant, die elkaar ontmoeten en verliefd worden in Los Angeles. Terwijl ze elkaar ondersteunen bij het nastreven van hun dromen, moeten ze ook omgaan met de uitdagingen en compromissen die hun relatie op de proef stellen. De film verkent thema’s van liefde, ambitie, en de balans tussen persoonlijke dromen en romantische relaties, met een nostalgische knipoog naar klassieke Hollywood-musicals.

La La Land (2016)

La La Land (2016) on IMDb

Lees verder »

12 Years a Slave (2013)

Deze film gaat over Solomon Northup, een vrije zwarte man uit upstate New York wiens leven een onverwachte wending nam toen hij werd gegrepen en verkocht als slaaf. Met moed en hoop doorstond Solomon twaalf slopende jaren in slavernij tot een noodlottige dag die zijn lot voorgoed veranderde! Een toevallige ontmoeting met een Canadese abolitionist schonk hem de vrijheid – maar niet zonder ontberingen onderweg toen hij tegen alle verwachtingen in vocht om zijn recht op waardigheid te behouden.

12 Years a Slave (2013)

12 Years a Slave (2013) on IMDb

Lees verder »

The Imitation Game (2014)

Deze film gaat over Alan Turing, een legendarische codekraker, en zijn team tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze werken tegen de klok om de codes van de Duitsers te ontcijferen bij de Britse geheime dienst in Bletchley Park, in een van de meest cruciale momenten van de oorlog.

The Imitation Game (2014)

The Imitation Game (2014) on IMDb

Lees verder »

Hell or High Water (2016)

Deze film gaat over een gescheiden vader en zijn ex-gedetineerde broer grijpen naar een wanhopig plan om de boerderij van hun familie in West Texas te redden.

Hell or High Water (2016)

Hell or High Water (2016) on IMDb

Lees verder »

Patton (1970)

Deze film gaat over Generaal George S. Patton, de beroemde tankcommandant uit de Tweede Wereldoorlog. De film begint met Pattons carrière in Noord-Afrika en vervolgt met de invasie van Duitsland en de val van het Derde Rijk. Nevenplots behandelen ook Pattons talrijke gebreken, zoals zijn temperament en neiging tot insubordinatie.

Patton (1970)

Patton (1970) on IMDb

Lees verder »

The Aviator (2004)

Deze film gaat over een filmmaker en luchtvaartpionier Howard Hughes weergeeft van 1927 tot 1947, gedurende welke tijd hij een succesvolle filmproducent en luchtvaartmagnaat werd, terwijl hij tegelijkertijd steeds instabieler werd door ernstige obsessieve-compulsieve stoornis.

The Aviator (2004)

The Aviator (2004) on IMDb

Lees verder »

Silver Linings Playbook (2012)

Deze film gaat over Pat Solitano, een voormalige leraar die na acht maanden in een psychiatrische inrichting weer bij zijn ouders gaat wonen. Hij probeert zijn leven weer op de rails te krijgen en te herstellen van een bipolaire stoornis, terwijl hij zich richt op het verzoenen met zijn ex-vrouw. Onderweg ontmoet hij Tiffany, een jonge weduwe met haar eigen problemen, en samen ontdekken ze een onverwachte band die hen helpt om hun persoonlijke demonen te bestrijden en een nieuw begin te maken.

Silver Linings Playbook (2012)

Silver Linings Playbook (2012) on IMDb

Lees verder »

Monster’s Ball (2001)

Deze film gaat over een gevangenisbewaarder begint een voorzichtige romance met de nietsvermoedende weduwe van een man over wiens executie hij heeft gepresideerd.

Monster’s Ball (2001)

Monster's Ball (2001) on IMDb

Lees verder »

The Reader (2008)

Deze film gaat over Michael Berg, een Duitse advocaat die als tiener eind jaren vijftig een affaire had met een oudere vrouw, Hanna, die daarna verdween om jaren later weer op te duiken als een van de beklaagden in een proces wegens oorlogsmisdaden, voortkomend uit haar daden als kampbewaker laat in de oorlog. Hij is de enige die beseft dat Hanna analfabeet is en dat zij dat feit misschien verbergt ten koste van haar vrijheid.

The Reader (2008)

The Reader (2008) on IMDb

Lees verder »

The Revenant (2015)

Deze film gaat over een pionier, Hugh Glass, op een pad van wraak tegen degenen die hem voor dood achterlieten na een aanval door een beer.

The Revenant

The Revenant (2015) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s op Videoland: 

Top 10 Nederlandse films op Videoland

Top 10 Romantische films op Videoland

Top 10 Horror films op Videoland

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Feng

Feng