The Hunger Games films in juiste volgorde

Verken de Hunger Games-filmserie, gepresenteerd in chronologische volgorde van de verhaallijn, inclusief de prequel The Ballad of Songbirds & Snakes (2023). Deze collectie biedt een diepgaand inzicht in het dystopische universum van Panem en zijn rijk geschakeerde personages.

Chronologische volgorde The Hunger Games

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (2023)

Deze prequel speelt zich 64 jaar voor de gebeurtenissen van de originele serie af en verkent de vroege jaren van Coriolanus Snow, die later uitgroeit tot de dictatoriale leider van Panem. De film belicht zijn oorsprong en de ontwikkelingen die leiden tot de oprichting van de beruchte Hunger Games.

The Hunger Games (2012)

Deze film introduceert het concept van de Hunger Games, een wrede jaarlijkse traditie waarin jongeren uit de verschillende districten moeten strijden tot de dood. Het verhaal volgt Katniss Everdeen, die vrijwillig haar jongere zusje vervangt als deelnemer, en wordt zo een onverwachte heldin en symbool van hoop voor de onderdrukte bevolking.

The Hunger Games (2012)

The Hunger Games (2012) on IMDb

Lees verder »

The Hunger Games: Catching Fire (2013)

In het vervolg op de eerste film moeten de overlevende winnaars, Katniss en Peeta, deelnemen aan de ‘Quarter Quell’, een extra gevaarlijke editie van de Spelen die vorige winnaars tegen elkaar opzet. Dit versterkt hun status als symbolen van opstand tegen het totalitaire regime van het Capitool.

The Hunger Games: Catching Fire (2013)

The Hunger Games: Catching Fire (2013) on IMDb

Lees verder »

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (2014)

Na de gebeurtenissen van ‘Catching Fire’ wordt Katniss het gezicht van een groeiende rebellie. Ze worstelt met haar nieuwe rol als leider en icoon terwijl ze probeert haar geliefden te beschermen tegen de wraakzuchtige hand van het Capitool.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (2014)

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014) on IMDb

Lees verder »

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (2015)

De laatste film in de serie brengt het verhaal tot een climax, waarbij Katniss en haar bondgenoten een directe confrontatie aangaan met President Snow en het Capitool. De film onderzoekt de tol van oorlog en de prijs van vrijheid, en eindigt met een aangrijpende resolutie van Katniss’ persoonlijke en politieke strijd.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (2015)

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Alle transformers films

-Planet of the Apes films

-Alle Jurassic Park films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.