Hoe maak je met AI een film?

Het wordt steeds eenvoudiger om je eigen film te creëren of te personaliseren. In dit artikel ontdek je hoe je in 5 eenvoudige stappen aan de slag gaat en welke tools onmisbaar zijn voor dit proces.

5 stappen voor het maken van een AI Film

Hoe maak je een film script?

Voordat je een film gaat maken, werk de onderstaande 6 stappen eerst uit. Je kan dit ook helemaal laten doen door ChatGPT.

1. Type Film: Bepaal eerst welk soort film je wilt maken. Er zijn verschillende genres zoals drama, komedie, thriller, sciencefiction, horror, romantiek, etc. Jouw keuze bepaalt de toon en sfeer van de film en kan je richting geven bij het ontwikkelen van het verhaal.
2. Locatie: Afhankelijk van het genre en het verhaal dat je wilt vertellen, kies je een of meerdere locaties voor je film. Dit kan een stad zijn, een plattelandsdorp, een verlaten huis, een ruimteschip, een historisch tijdperk, etc. De locatie moet de sfeer en de thema’s van je film ondersteunen.
3. Personages: Bedenk de hoofd- en bijpersonages die in jouw film voorkomen. Elk personage moet een duidelijke persoonlijkheid, achtergrond en motivatie hebben. Denk ook aan de relaties tussen de personages en hoe ze zich tot elkaar verhouden.
4. Onderzoek: Verdiep je in relevante details voor authenticiteit, afhankelijk van het thema.
5. Samenvatting: Schrijf een korte beschrijving van het begin, midden en einde van je verhaal.
6. AI-scènes: Gebruik AI zoals ChatGPT om je samenvatting om te zetten in gedetailleerde scènes, maar verfijn zelf het eindproduct.

AI afbeeldingen generen en een film poster

Creëer afbeeldingen voor de scenes via AI tools als Dall-e, Photoshop Beta of Midjourney om de juiste sfeer te krijgen. En maak ook een mooie film poster. Dit kan je het beste doen op het einde als de film helemaal klaar is. Ik gebruik in dit voorbeeld een thriller in een spookachtig hotel. En heb een originele foto aangepast in Photoshop Beta.

Orginele afbeelding
AI film maken
Aangepast met Photoshop Beta

Genereer de scenes met een AI tool

Er zijn meerdere AI tools om video’s te maken zoals OpusClip, Synthesia en Runway in dit voorbeeld zal ik Runway gebruiken.

Stap 1: Maak een account aan, en ga via je dashboard naar de Gen2 gererate videos text/image to video.

Stap 2: Plak de tekst van de eerste scène in het tekstveld en voeg afbeeldingen toe om de sfeer beter over te brengen. Help Runway door een review te geven. Als het resultaat niet goed is kan je het opnieuw proberen, je kan ook meerdere video’s tegelijk laten genereren. Let op het combineren van tekst en afbeelding is nog lastig, het beste kan je starten met een goed afbeelding. Wil je alleen tekst gebruiken probeer deze dan zo specifiek mogelijk te beschrijven. 

Stap 3: Ben je tevreden en wil je de scene wat langer klik dan op de knop Extend 4s om de video met 4 sec te verlengen. En dan kan je het bestand downloaden. Bewaar de video’s en foto’s in een map.

Tekst gebaseerd
Afbeelding gebaseerd

Geluid genereren met AI

AI stemmen

Voor de stemmen van de acteurs gebruiken we ElevenLabs. Hier krijg je elke maand credits om gratis te gebruiken. En hiermee kan je een stem creeeren het gender, leeftijd en accent te bepalen. Plak de tekst in het tekstvlak en druk op genereren.

AI achtergrond muziek

Voor achtergrond muziek gebruiken we Mubert.

Montage van de AI film

Zodra we alle afbeeldingen, video’s en geluidsopnames verzameld hebben, kunnen we beginnen met de montage voor de film. Je kunt een gratis programma zoals DaVinci resolve gebruiken, of kiezen voor een betaalde optie zoals Adobe Premiere. Bekijk voor meer hulp met DaVinci Resolve deze instructievideo.

 

Voorbeelden van AI gegenereerde films

Extra instructie video's

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Beste actiefilms top 10

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.