Lesbische films Netflix top 10

Ben je op zoek naar boeiende en ontroerende lesbische films op Netflix? Op deze pagina vind je een uitgebreide selectie films met LGBTQ+ thema’s, van romantische komedies tot krachtige drama’s.

Lesbische films Netflix

Margarita with a Straw (2015)

Margarita with a Straw is een ontroerend drama dat het verhaal vertelt van Laila, een jonge Indiase vrouw met hersenverlamming. De film volgt haar reis van Delhi naar New York, waar ze onverwacht verliefd wordt en zichzelf op een dieper niveau ontdekt. Deze film belicht thema’s als zelfontdekking, seksualiteit en de complexiteit van menselijke relaties, en biedt een uniek perspectief op het leven met een handicap.

Margarita with a Straw (2015)

Margarita with a Straw (2014) on IMDb

Lees verder »

The Half of It (2020)

Dit is een vernieuwend coming-of-age verhaal dat de conventionele romantische plotlijnen omzeilt. Ellie Chu, een slimme maar introverte tiener, helpt een atletische klasgenoot met het schrijven van liefdesbrieven aan een meisje, waarbij ze haar eigen gevoelens voor hetzelfde meisje ontdekt. De film onderzoekt thema’s van verborgen liefde, vriendschap en de complexiteit van relaties in de tienerjaren.

The Half of It (2020)

The Half of It (2020) on IMDb

Lees verder »

The World to Come (2020)

Deze film speelt zich af in de harde omstandigheden van het 19e-eeuwse Amerikaanse platteland en volgt het verhaal van Abigail en Tallie, twee boerenvrouwen die een intense band ontwikkelen. De film is een poëtische verkenning van liefde en verlies, waarbij de barre winterlandschappen metaforisch dienen voor de isolatie en onderdrukking die de personages ervaren.

The World to Come (2021)

The World to Come (2020) on IMDb

Lees verder »

Carol (2015)

Deze film, gesitueerd in het New York van de jaren ’50, volgt het verhaal van Therese, een jonge fotografe, en Carol, een oudere vrouw die in een ongelukkig huwelijk zit. Hun ontmoeting leidt tot een diepe en gecompliceerde liefdesaffaire. “Carol” is een elegante verkenning van verlangen, liefde tegen de verwachtingen in, en de sociale mores van die tijd.

Carol (2015)

Carol (2015) on IMDb

Lees verder »

Disobedience (2017)

Deze film volgt Ronit, die terugkeert naar haar orthodox-joodse gemeenschap na de dood van haar vader. Haar terugkeer brengt haar weer in contact met Esti, haar jeugdliefde. De film onderzoekt thema’s van geloof, vrijheid en de complexiteit van het terugkeren naar een gemeenschap die men ooit heeft verlaten.

Disobedience (2018)

Disobedience (2017) on IMDb

Lees verder »

Elisa & Marcela (2019)

Elisa & Marcela (2019) Dit waargebeurde verhaal uit het begin van de 20e eeuw in Spanje vertelt hoe Elisa en Marcela, twee vrouwen, een list verzinnen om te kunnen trouwen. De film toont hun moed en de uitdagingen waarmee ze te maken krijgen in een tijd waarin hun liefde als onaanvaardbaar werd beschouwd.

Elisa & Marcela (2019)

Elisa & Marcela (2019) on IMDb

Lees verder »

Below Her Mouth (2016)

Deze film gaat over een onverwachte en intense liefdesaffaire tussen Dallas, een dakdekker, en Jasmine, een mode-editor, die beide hun leven en relaties in twijfel trekken wanneer hun paden elkaar kruisen.

Below Her Mouth (2017)

Below Her Mouth (2016) on IMDb

Lees verder »

Duck Butter (2018)

In deze film besluiten twee vrouwen, gefrustreerd door onechtheid in relaties, om een experiment aan te gaan waarbij ze 24 uur samen doorbrengen, elk uur seks hebben, en daarmee de grenzen van intimiteit verkennen.

Duck Butter (2018)

Elisa & Marcela (2019) on IMDb

Lees verder »

Ammonite (2020)

Deze film brengt het verhaal van Mary Anning, een gerespecteerde maar onderschatte fossielenjager, en Charlotte Murchison, een jonge vrouw die rouwt. Hun relatie ontwikkelt zich tegen de achtergrond van de ruige, zeegekuste landschappen van Zuid-Engeland in de 19e eeuw, waarbij het verhaal diep ingaat op thema’s van sociale klasse, wetenschap en verboden liefde.

Ammonite (2020)

Ammonite (2020) on IMDb

Lees verder »

Portrait of a Lady on Fire (2019)

Gesitueerd in de late 18e eeuw, vertelt deze film het verhaal van Marianne, een schilderes die de opdracht krijgt om in het geheim een huwelijksportret te maken van Héloïse. Wat begint als een kunstenaarsopdracht, ontwikkelt zich tot een diepe liefdesrelatie. De film biedt een prachtig inzicht in de kracht van observeren, de dynamiek van de vrouwelijke blik, en de subtiliteit van verlangen.

Portrait of a Lady on Fire (2019)

Portrait of a Lady on Fire (2019) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende lijstjes met films en series:

– Beste Netflix films

Kinderfilms op Netflix top 10

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.