Top 10 beste zombie films aller tijden

Als zombie film liefhebber ben je altijd op zoek naar de ultieme zombie ervaring. Er zijn verschillende zombie films die de moeite waard zijn om te kijken, maar welke zijn nou echt de beste? In deze lijst vind je de top 10 beste zombie films. Van de klassieke Night of the Living Dead tot het moderne en bloederige Train to Busan. Deze films zullen je laten griezelen en je hart sneller laten kloppen. Dus ga er lekker voor zitten en bereid je voor op zombies die uit het niets tevoorschijn komen en je willen bijten.

Overzicht top zombie films

Dawn of the Dead (1978)

Dawn of the Dead uit 1978 is een klassieke horrorfilm die het publiek veertig jaar na de release nog steeds weet te bekoren. Geregisseerd door de beroemde horrormeester George A. Romero, is het een unieke mix van spannende actie en huiveringwekkend drama. Het verhaal gaat over een groep overlevenden die zich verschansen in een verlaten winkelcentrum terwijl ze proberen te ontsnappen aan de hordes bloeddorstige zombies die de wereld overspoelen. Maar daarbinnen ontdekken ze al snel de meest angstaanjagende vijand van allemaal – zichzelf en hun eigen geestelijke gezondheid. Dawn of the Dead is een film die bij elke horrorfan in de collectie moet staan.

Dawn of the Dead (1978) on IMDb

Dawn of the Dead

Dawn of the Dead (1978) on IMDb

Lees verder »

Train to Busan

De Zuid-Koreaanse film Train to Busan neemt je mee in een emotioneel aangrijpende en bloedstollende treinreis door een apocalyptisch zombie landschap. Het verhaal focust zich op Seok-woo, een egoïstische zakenman die op het laatste moment nog snel de trein naar Busan instapt met zijn dochter. Vanaf het eerste moment wordt de spanning opgebouwd en wordt je meegesleurd in de hectiek van de zombie-uitbraak. De goede mix van actie, drama en horror maakt deze film een absolute must-see voor elke liefhebber van het zombie-genre. De indrukwekkende acteerprestaties en de meeslepende achtergrondmuziek zorgen ervoor dat deze film je nog lang zal bijblijven.

Train to Busan (2016) on IMDb

Train to Busan

Train to Busan (2016) on IMDb

Lees verder »

Zombieland

Zombieland is een leuke en vermakelijke film is. Het is een mix van horror, actie en komedie die niet te serieus genomen hoeft te worden. Het verhaal volgt een groep overlevenden van een zombie-uitbraak terwijl ze door Amerika reizen en zichzelf beschermen tegen de ondoden. De vier hoofdpersonages, gespeeld door Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone en Abigail Breslin, hebben allemaal verschillende en grappige persoonlijkheden die leuk zijn om te zien op het scherm. De film bevat ook enkele bekende sterren die cameo’s maken, zoals Bill Murray. Over het geheel genomen is het een leuke en vermakelijke film voor wie van het genre houdt. Zombieland (2009) on IMDb

Beschikbaar op:
HBO MAX

Zombieland (2009)

Zombieland (2009) on IMDb

Lees verder »

28 Days later

28 Days later is een fantastische horrorfilm voor de liefhebbers van zombie-achtige films. Ik vond vooral de verhaallijn en de personages fantastisch. Het verhaal draait rond een groep overlevenden die proberen te overleven in een door zombies geïnfecteerde wereld. Het acteerwerk is fantastisch en de zombies zien er eng uit. De spanning in de film is goed opgebouwd en er zijn veel schrikmomenten. Ik raad deze film dan ook zeker aan aan iedereen die van goede horrorfilms houdt!

28 Days Later (2002) on IMDb

28 Days Later (2002)

28 Days Later (2002) on IMDb

Lees verder »

Shaun of the Dead

Shaun of the Dead is een hilarische en compromisloze komedie die zich afspeelt in een wereld die wordt opgegeten door zombies. Het verhaal volgt Shaun, een ogenschijnlijk typische Engelse man die besluit om zijn leven te veranderen en zijn vriendin terug te winnen, terwijl hij ook probeert te overleven tussen hordes bloeddorstige levende doden. Met snelle, scherpe humor en een cast vol getalenteerde Britse acteurs en actrices, is Shaun of the Dead een echte winnaar voor filmliefhebbers die van het genre houden. Het combineert slimme sociale kritiek met degenen die verslaafd zijn aan hun dagelijkse routine en een over-the-top, actievolle climax die je op het randje van je stoel laat zitten.

Shaun of the Dead (2004) on IMDb

Shaun of the Dead

Shaun of the Dead (2004) on IMDb

Lees verder »

The Girl With All The Gifts

The Girl With All The Gifts is een must-see voor alle Zombie film fanaten. De film volgt een jong meisje met een mysterieuze gave in een post-apocalyptische wereld waarin de mensheid te maken heeft met een gevreesde schimmel die de geïnfecteerden tot bloeddorstige monsters maakt. Het verhaal, de personages en het spannende plot maken deze film tot een top favoriet in het zombie-genre.

The Girl with All the Gifts (2016) on IMDb

The Girl with All the Gifts

The Girl with All the Gifts (2016) on IMDb

Lees verder »

ParaNorman

ParaNorman geeft een verfrissende kijk op het genre van de animatiefilm. De animatie ziet er fantastisch uit en de personages zijn goed uitgewerkt. De humor is slim en licht absurd, maar er zit ook een belangrijke boodschap in de film over tolerantie en acceptatie van anderen. Het verhaal is spannend en avontuurlijk, maar wel geschikt voor jongere kijkers. Al met al is ParaNorman een vermakelijke en leuke topfilm voor het hele gezin.

ParaNorman (2012) on IMDb

ParaNorman

ParaNorman (2012) on IMDb

Lees verder »

Dead Snow

De film Dead Snow is een bijzondere en vermakelijke horrorfilm. Het verhaal draait om een groepje vrienden die tijdens hun wintersportvakantie in de bergen achtervolgd worden door Nazi-zombies. Het klinkt misschien absurd, maar de film weet deze bizarre premisse goed uit te werken. Er zit genoeg actie, spanning en gore in om de kijker op het puntje van zijn stoel te houden. Ook de humoristische ondertoon wordt niet vergeten, waardoor het geheel niet te zwaar op de hand wordt. De special effects zijn niet allemaal even overtuigend, maar dat doet niet af aan het kijkplezier. Al met al is Dead Snow een aanrader voor de liefhebbers van het horrorgenre die wel houden van een flinke dosis absurditeit.

Dead Snow (2009) on IMDb

Dead Snow

Dead Snow (2009) on IMDb

Lees verder »

I Am Legend

I Am Legend is een zeer vermakelijke film met een interessant verhaal. Het is gebaseerd op het boek van Richard Matheson en heeft een aantal aanpassingen die het verhaal moderniseerde. Will Smith speelt de hoofdrol van Dr. Robert Neville. Hij is de laatste overlevende persoon in een post-apocalyptische wereld die geteisterd wordt door een dodelijk virus. Hij probeert een remedie te vinden voor de mensheid terwijl hij geïsoleerd leeft met zijn enige gezelschap, zijn hond. De film is spannend en zit vol actie en speciale effecten. De performance van Will Smith is uitstekend en hij slaagt erin om de emotionele en psychologische verandering van zijn karakter tot uiting te brengen. Het enige minpuntje aan de film is het einde, het voelt een beetje abrupt. Desondanks raad ik de film zeker aan voor degenen die houden van een mix van spanning en actie met enige doordachte momenten.

I Am Legend (2007) on IMDb

Beschikbaar op:
HBO MAX

I Am Legend (2007)

I Am Legend (2007) on IMDb

Lees verder »

Resident Evil

Resident Evil is een opwindende en meeslepende actiefilm die gebaseerd is op de populaire videogame-serie. De film volgt Alice, gespeeld door Milla Jovovich, die gevangen zit in een geheimzinnig laboratorium waar een dodelijk virus is vrijgelaten dat mensen in bloeddorstige zombies verandert.

De actiescènes zijn levendig en adembenemend, met veel spannende momenten die je op het puntje van je stoel houden. De speciale effecten zijn fantastisch en de make-up voor de zombies is angstaanjagend realistisch.
Resident Evil een geweldige film voor fans van actie en horror. Het is een must-see voor iedereen die op zoek is naar een spannende, adembenemende actiefilm met zombies.

Resident Evil (2002) on IMDb

Beschikbaar op:
HBO MAX

Resident Evil (2002)

Resident Evil (2002) on IMDb

Lees verder »

Night of the living dead (1968)

“Night of the Living Dead” uit 1968 is nog steeds een van de engste en angstaanjagende film. Het low-budget verhaal volgt een groep mensen die vast komen te zitten op een afgelegen boerderij terwijl ze het moeten opnemen tegen hordes zombies. Hoewel de beelden en geluiden misschien een beetje gedateerd zijn, blijft de film een klassieker in het horror-genre die elke fan moet hebben gezien. De make-up-effecten van de zombies waren voor die tijd indrukwekkend en de claustrofobische setting werkt nog steeds goed om de kijkers op het randje van hun stoel te laten zitten.

Night of the Living Dead (1968) on IMDb

Night of the Living Dead

Night of the Living Dead (1968) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende lijsten:

Top 10 Sience Fiction films

Top 10 beste thrillers

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.