Beste Robert Downey Jr. films top 10

Robert Downey Jr. is een Amerikaanse acteur die bekend staat om zijn charisma, humor en acteertalent. Hij heeft een succesvolle carrière opgebouwd met rollen in films als Iron Man, Sherlock Holmes en Chaplin.

Top 10 fims van Robert Downey Jr.

Richard III (1995)

Richard III (1995) is een herinterpretatie van het klassieke stuk van William Shakespeare, dat een duistere blik werpt op de machtsstrijd en manipulaties van koning Richard III in zijn zoektocht naar de Engelse troon. In een interessante draai is de setting van het stuk verplaatst naar een fictief Engeland in de jaren ’30, waar elementen van fascisme en burgeroorlog op de voorgrond treden. Robert Downey Jr. speelt Lord Rivers, de broer van koningin Elizabeth.

 

Richard III (1995)

Richard III (1995) on IMDb

Lees verder »

Iron Man (2008)

Iron Man (2008) – Tony Stark, een rijke zakenman en uitvinder, wordt gevangengenomen door terroristen en gedwongen om een ​​wapen te maken. Hij bouwt in plaats daarvan een exoskelet dat hem superkrachten geeft en ontsnapt.

Iron Man (2008)

Iron Man (2008) on IMDb

Lees verder »

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes (2009) is een misdaadfilm geregisseerd door Guy Ritchie. De film speelt zich af in het Victoriaanse Londen en volgt de detective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn assistent Dr. John Watson (Jude Law) terwijl ze een reeks mysterieuze moorden onderzoeken. De film werd een kritisch en commercieel succes en werd genomineerd voor twee Academy Awards.

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes (2009) on IMDb

Lees verder »

Chaplin (1992)

Chaplin (1992) is een biografie over Charlie Chaplin, een van de meest beroemde komieken en filmmakers aller tijden. De film is geregisseerd door Richard Attenborough en speelt Robert Downey Jr. in de hoofdrol.

De film vertelt het verhaal van Chaplins leven, van zijn jeugd in Londen tot zijn succes als filmmaker in Hollywood. Downey Jr. levert een Oscar-waardige vertolking van Chaplin en weet de komische en tragische aspecten van zijn karakter perfect te vangen.

Chaplin (1992)

Chaplin (1992) on IMDb

Lees verder »

Tropic Thunder (2008)

Tropic Thunder (2008) is een satirische oorlogsfilm geregisseerd door Ben Stiller. De film speelt zich af in een fictief oorlogsgebied en volgt een groep acteurs die een oorlogsfilm opnemen. De acteurs worden echter gestrand in de jungle en moeten vechten voor hun leven.

De film is een hilarische en spannende satire op de filmindustrie. De cast is uitstekend en de film bevat veel memorabele momenten. Tropic Thunder is een must-see voor fans van Ben Stiller, Robert Downey Jr. en satire.

Tropic Thunder (2008)

Tropic Thunder (2008) on IMDb

Lees verder »

Zodiac (2007)

Zodiac (2007) is een misdaaddrama, geregisseerd door David Fincher. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Graysmith en vertelt het verhaal van de Zodiac-moordenaar, een seriemoordenaar die in de jaren zestig en zeventig in de San Francisco Bay Area actief was.

In de film speelt Robert Downey Jr. de rol van Paul Avery, een journalist van de San Francisco Chronicle die de Zodiac-zaak onderzoekt. Avery is een gedreven en ambitieuze journalist die vastbesloten is de Zodiac-moordenaar te pakken te krijgen.

Zodiac (2007)

Zodiac (2007) on IMDb

Lees verder »

Natural Born Killers (1994)

Natural Born Killers (1994)  is een Amerikaanse misdaadthriller uit 1994, geregisseerd door Oliver Stone. De film handelt over een stel tieners, Mickey en Mallory Knox, die een reeks gewelddadige moorden plegen en beroemd worden door de media. Robert Downey Jr. speelt de rol van Wayne Gale, een ambitieuze televisieproducent die de moorden van Mickey en Mallory voor de televisie wil uitzenden. Gale is een gewetenloze en manipulatieve man die Mickey en Mallory gebruikt om zijn eigen carrière te bevorderen.

Natural Born Killers (1994)

Natural Born Killers (1994) on IMDb

Lees verder »

Wonder Boys (2000)

Wonder Boys is een Amerikaanse dramafilm uit 2000, geregisseerd door Curtis Hanson. De film speelt zich af aan de Washington & Lee University in Lexington, Virginia, en volgt drie mannen die worstelen met hun carrières en persoonlijke leven: Grady Tripp, Terry Crabtree en James Leer. Robert Downey Jr. speelt de rol van Terry Crabtree, een beroemde schrijver die worstelt met verslaving.

 

Wonder Boys (2000)

Wonder Boys (2000) on IMDb

Lees verder »

DoLittle (2020)

Dolittle is een Amerikaanse avonturenfilm uit 2020, geregisseerd door Stephen Gaghan. De film is gebaseerd op de karakters van de Dr. Dolittle-franchise en speelt Robert Downey Jr. als Dr. John Dolittle, een dierenarts die kan praten met dieren. In de film wordt Dolittle gevraagd door koningin Victoria om een ​​geneesmiddel te vinden voor haar hond Jip, die doodziek is. Dolittle gaat op een reis om een ​​geneesmiddel te vinden en onderweg ontmoet hij allerlei dieren die hem helpen.

 

Dolittle (2020)

Dolittle (2020) on IMDb

Lees verder »

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War (2018) – De Avengers worden geconfronteerd met hun meest meedogenloze vijand tot nu toe, Thanos, die alle Infinity Stones wil verzamelen om de helft van het leven in het universum te vernietigen.

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War (2018) on IMDb

Lees verder »

Avengers Endgame (2019)

Avengers: Endgame (2019) – De Avengers reizen door de tijd om de Infinity Stones terug te halen en Thanos te verslaan.

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame (2019) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste Marvel films

– Alle iron-man films

– Alle Robert Downey Jr films

– Beste 10 DC films

– Beste superhelden films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.