Beste inspirerende films top 10

Soms heb je een duwtje in de rug nodig om je uit een moeilijke situatie te krijgen of om gewoon door te zetten bij obstakels die je tegenkomt. Maar waar haal je dat duwtje vandaan? Juist, inspirerende films! Het kijken van films kan je helpen om je visie op de wereld en jezelf te verbreden en zo oplossingen te vinden voor een bepaalde situatie. In dit blog delen we de top 10 inspirerende films die je gezien moet hebben! Elk van deze films heeft een uitgebreide introductie die je een voorproefje geeft van waarom deze film zo inspirerend is. Lees dus snel verder en laat je motiveren!

Top 10 inspirerende films

De Pursuit of Happyness (2006)

Deze film gaat over het waargebeurde verhaal van Chris Gardner, die zonder geld en gezin in een dagelijkse strijd voor bestaan terecht komt. Het is bijzonder hoe hij door zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen zijn leven compleet verandert en succesvol wordt. Het geeft je een boost van inspiratie en motivatie om zelf ook door te zetten in moeilijke situaties.

The Pursuit of Happyness (2006)

The Pursuit of Happyness (2006) on IMDb

Lees verder »

The Terminal (2004)

Deze film gaat over Viktor Navorski, die vast komt te zitten op een luchthaven door een politieke kwestie. Hij moet er zorgen dat hij de tijd zo aangenaam mogelijk doorkomt, terwijl hij zich ondertussen voorbereidt op de toekomst. Deze film is inspirerend omdat het je laat zien hoe je op creatieve manieren kunt omgaan met obstakels en tegenslagen.

The Terminal (2004)

The Terminal (2004) on IMDb

Lees verder »

The Bucketlist (2007)

Twee terminaal zieke mannen besluiten om alles van hun bucketlist af te strepen voordat ze komen te overlijden. Deze film laat zien hoe belangrijk het is om uit het leven te halen wat erin zit en tegelijkertijd te genieten van het moment. Het geeft inspiratie en motivatie om je eigen bucketlist te maken en stappen te ondernemen om deze te verwezenlijken.

The Bucket List (2007)

The Bucket List (2007) on IMDb

Lees verder »

Lion (2016) 

Deze film gaat over Saroo, die als 5-jarig jongetje verdwaalt in de straten van Calcutta en uiteindelijk opgenomen wordt in een Australisch gezin. Jaren later besluit hij op zoek te gaan naar zijn biologische familie. Deze film is inspirerend omdat het laat zien dat je altijd jezelf moet blijven en wilt weten waar je vandaan komt, wie je bent en wat jou maakt wie je bent.

Lion (2016)

Lion (2016) on IMDb

Lees verder »

The Boy Who Harnessed the Wind (2019)

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat deze film over William Kamkwamba, die woont in een klein dorpje in Malawi en er alles aan doet om de hongerige bevolking te redden van de hongersnood. Hij gebruikt oude onderdelen om een windmolen te bouwen, waardoor er irrigatie mogelijk wordt. Deze film is inspirerend omdat het laat zien hoe een enkel persoon een groot verschil kan maken en jou stimuleert om ook bij te dragen aan de maatschappij.

The Boy Who Harnessed the Wind (2019)

The Boy Who Harnessed the Wind (2019) on IMDb

Lees verder »

The Social Network (2010)

Deze film gaat over hoe Mark Zuckerberg Facebook heeft ontwikkeld en uiteindelijk de jongste miljardair in de geschiedenis werd. Deze film is inspirerend omdat het laat zien hoe een idee uiteindelijk kan uitgroeien tot iets groots en succesvol. Het zet je aan het denken over creatief en slim ondernemen.

Forrest Gump (1994)

Dit is een iconische film waarbij Forrest Gump ondanks zijn beperkingen erin slaagt om verschillende successen te behalen in zijn leven. Deze film is inspirerend omdat het je laat zien dat je altijd je eigen weg moet volgen en dat het nooit te laat is om nieuwe dingen te ontdekken.

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump (1994) on IMDb

Lees verder »

Intouchables (2011)

Deze film gaat over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Philippe, een miljonair die verlamd is geraakt door een ongeluk, en Driss, een jonge man met een crimineel verleden die solliciteerde als zijn verzorger. Het is inspirerend omdat het laat zien dat verschillende mensen met verschillende achtergronden en levenservaringen elkaar kunnen inspireren en helpen in het leven.

The Intouchables (2011)

The Intouchables (2011) on IMDb

Lees verder »

The Wolf of Wall Street (2013) 

Deze film gaat over Jordan Belfort, die als aandelenmakelaar in de jaren 80 en 90 zijn fortuin opbouwde en uiteindelijk veroordeeld werd voor fraude. Het is inspirerend omdat het laat zien hoe iemand zonder een goede basis toch succesvol kan worden met hard werk en wat creativiteit. Tegelijkertijd geeft de film een belangrijk signaal af over hoe belangrijk integriteit en ethisch handelen zijn. 

films met Leonardo di caprio

The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street (2013) on IMDb

Lees verder »

Hustle (2022)

Hoewel nog niet uitgebracht, zijn de trailers van deze film absoluut inspirerend! De film gaat over een succesvol ondernemerskoppel die alles verliest en begint vanaf nul. Ze gebruiken slimme trucjes om hun bedrijf weer op te bouwen en succes te boeken. Deze film belooft inspirerend te zijn omdat het laat zien hoe belangrijk het is om in jezelf te blijven geloven en succes te boeken, zelfs als er tegenslagen zijn.

Hustle (2022) on IMDb

Hustle (2022)

Hustle (2022) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 sport films

Top 10 muziek films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!