10 beste muziek films

We kennen allemaal wel die ene muziekfilm die onze voetjes van de vloer krijgt en ons laat meezingen met onze favoriete nummers. Muziekfilmliefhebbers, verzamel je! In deze blogpost delen we de 10 beste muziek films met je en geven we een uitgebreide introductie per film. Het maakt niet uit of je van rock, jazz of musicals houdt, deze lijst heeft voor elk wat wils. Dus haal je popcorn erbij en laten we beginnen!

 

Top 10 muziekfilms

Bohemian Rhapsody (2018)

Als je niet genoeg kunt krijgen van Queen, dan is Bohemian Rhapsody de must-see film voor jou. Deze biografische film vertelt het verhaal van de band en hun ongelooflijke muzikale reis, alles gezien door de ogen van Freddie Mercury. Rami Malek zet een verbluffende prestatie neer als Freddie Mercury en de reproductie van de Live Aid prestaties is ongelooflijk nauwkeurig. Deze film zal je laten meezingen en meebewegen met elke beat. 

Queen: Days of Our Lives (2011)

Als groot Queen-fan kan ik niet anders dan deze film aan de top van de lijst zetten. Queen: Days of Our Lives neemt je mee op een reis door de geschiedenis van de legendarische rockband Queen. Van hun eerste optredens tot de tragische dood van frontman Freddie Mercury, deze film vertelt het verhaal van Queen op een meeslepende en emotionele manier. De beelden van hun historische optreden op Live Aid zijn ronduit kippenvel-opwekkend. 

Whiplash (2014)

Als je van jazz houdt, dan is Whiplash de perfecte film voor jou. Deze film vertelt het verhaal van de ambitieuze jazzdrummer Andrew, gespeeld door Miles Teller, en zijn meedogenloze muziekleraar Terence Fletcher, gespeeld door J.K. Simmons. De intense muziekstukken en de prestaties van de acteurs maken van deze film een verbluffende ervaring. 

 
 

Whiplash (2014)

Whiplash (2014) on IMDb

Lees verder »

Elvis (2022)

Fans van The King opgelet! In 2022 komt Elvis uit, een biografische film over het leven van Elvis Presley, gespeeld door Austin Butler. De film volgt Elvis’ reis naar roem en zijn persoonlijke leven. Of je nu een fan bent of niet, deze film lijkt er een te worden om naar uit te kijken. 

Elvis (2022)

Elvis (2022) on IMDb

Lees verder »

Zillion (2022)

Zillion is een Belgische film gebaseerd op de legendarische Antwerpse club uit de jaren 90. Deze film neemt je mee naar de underground rave scène van Antwerpen en volgt het verhaal van de club en zijn eigenzinnige eigenaar, Frank Verstraeten. De trailer alleen al belooft een film vol muziek, dans en nostalgie. 

One More Time with Feeling (2016)

One More Time with Feeling is een documentaire over het album Skeleton Tree van Nick Cave and the Bad Seeds. Deze film biedt een ontroerend en persoonlijk inkijkje in het proces achter het album, dat werd opgenomen tijdens de periode van rouw na de dood van Nick Caves zoon Arthur. Deze film biedt niet alleen een kijkje in de muziek, maar ook in het leven van een artiest en zijn persoonlijke strijd.  

 

Hamilton (2020)

Heb je je ooit afgevraagd hoe de geschiedenis zou klinken als het verteld werd in rap en hiphop? Welkom bij Hamilton, een musical die de Amerikaanse geschiedenis vertaalt naar muziek die je doet denken aan de Hamilton Mixtape van Lin-Manuel Miranda. De cast is fantastisch en de nummers zijn aanstekelijk. Je zult gegarandeerd met “My Shot” in je hoofd rondlopen. 

Hamilton (2020)

Hamilton (2020) on IMDb

Lees verder »

Searching for Sugar Man (2012)

Searching for Sugar Man is een documentaire over de zoektocht naar de raadselachtige singer-songwriter Rodriguez. Zijn muziek, die in de jaren 70 in Amerika niet aansloeg, werd een groot succes in Zuid-Afrika en kreeg een cultstatus. Ondertussen leefde Rodriguez een onbekend leven in Detroit. Deze film vertelt het verhaal van zijn onverwachte populariteit en de reis om hem te vinden.

La La Land (2016)

La La Land is een moderne musical die de romantiek van Hollywood combineert met hedendaagse jazzmuziek. De film vertelt het verhaal van Mia, een actrice die droomt van roem, en Sebastian, een jazzpianist die vastzit in zijn eigen traditie. De chemie tussen Emma Stone en Ryan Gosling is onmiskenbaar en de scène op de heuvel met uitzicht op LA is onvergetelijk. 

La La Land (2016)

La La Land (2016) on IMDb

Lees verder »

CODA (2021)

 

CODA is een film die het verhaal vertelt van een dove familie met een dochter die wel kan horen, en haar passie voor muziek wil volgen. De film combineert prachtige muziek met een hartverwarmend verhaal over identiteit en familie, en geeft een uniek en belangrijk perspectief op de dove gemeenschap. 

 

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 drama films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.