Beste gay – LGBTQ+ films

Duik in de wereld van LGBTQ+ en gay films met deze top 10 lijst. Van hartbrekende liefdesverhalen tot krachtige drama’s, deze selectie laat je lachen, huilen en alles daartussenin. Het zijn films die niet alleen entertainen, maar ook belangrijke gesprekken op gang brengen over liefde, identiteit en acceptatie in de LGBTQ+-gemeenschap.

Gay films

Brokeback Mountain (2005)

Twee cowboys in de jaren ’60 beleven een verboden liefde die hun levens langdurig beïnvloedt. De film toont de schoonheid en tragiek van hun relatie in een tijdperk van homofobie.

Brokeback Mountain (2005)

Brokeback Mountain (2005) on IMDb

Lees verder »

Moonlight (2016)

Een Afro-Amerikaanse man in Miami worstelt met zijn identiteit en seksualiteit in drie verschillende levensfasen. De film verkent thema’s als zelfliefde, acceptatie en de impact van familie en omgeving.

Moonlight (2016)

Moonlight (2016) on IMDb

Lees verder »

Philadelphia (1993)

Een advocaat met AIDS wordt ontslagen vanwege zijn homoseksualiteit. Hij vecht een rechtszaak aan om zijn rechten te verdedigen en de maatschappij te confronteren met homodiscriminatie. De film was een baanbrekende film over de AIDS-crisis en LGBTQ+ rechten.

Philadelphia (1993)

Philadelphia (1993) on IMDb

Lees verder »

Hidden Kisses (2016)

16-jarige Nathan ervaart de euforie en angst van zijn eerste verliefdheid op Louis. Hun stiekeme kus op Facebook leidt tot pesten en afwijzing. Nathan en zijn vader Stephane worstelen met acceptatie in een maatschappij die hen niet altijd accepteert. De film belicht thema’s als eerste liefde, pesten, en identiteit.

Hidden Kisses (2016)

Hidden Kisses (2016) on IMDb

Lees verder »

American Beauty (1999)

Een vader in een midlifecrisis reflecteert op zijn leven en seksualiteit. De film verkent thema’s als onvrede, verlangen en de zoektocht naar authenticiteit.

American Beauty (1999)

American Beauty (1999) on IMDb

Lees verder »

Bohemian Rhapsody (2018)

Het levensverhaal van Freddie Mercury, de leadzanger van Queen, en zijn reis naar zelfacceptatie. De film belicht zijn muzikale genie, flamboyante persoonlijkheid en de struggles met zijn identiteit en seksualiteit.

Requiem for a Dream (2000)

Vier mensen raken geobsedeerd door drugs en hun leven raakt in een neerwaartse spiraal. De film toont de destructieve kracht van verslaving en de impact op relaties en identiteit.

Requiem for a Dream (2000)

Requiem for a Dream (2000) on IMDb

Lees verder »

The Imitation Game (2014)

Wiskundige Alan Turing kraakt de Enigma-code tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar wordt later vervolgd vanwege zijn homoseksualiteit. De film belicht zijn briljante geest, tragische lot en de onrechtvaardige behandeling van LGBTQ+ mensen in die tijd.

The Imitation Game (2014)

The Imitation Game (2014) on IMDb

Lees verder »

Call Me by Your Name (2017)

Een tienerjongen in Italië beleeft een intense zomerliefde met een oudere man. De film verkent thema’s als ontluikende seksualiteit, verlangen en de kracht van eerste liefde.

Call Me by Your Name (2017)

Call Me by Your Name (2017) on IMDb

Lees verder »

Paris is Burning (1990)

Een documentaire over de Afro-Amerikaanse en Latino drag ball scene in New York in de jaren ’80. De film belicht de creativiteit, expressie en kracht van de LGBTQ+ community.

Paris Is Burning (1991)

Paris Is Burning (1990) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende lijstjes met films en series:

– Beste Netflix films

-Beste lesbische films op Netflix

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

BingeTime

BingeTime