Beste Fantasy films van de jaren 00

Tussen 2000 en 2009 beleefde het fantasyfilmgenre een opmerkelijke bloei. Gedurende dit decennium werden talloze betoverende en epische verhalen tot leven gebracht op het witte doek van Lord of the Rings tot Harry Potter. Deze magische films hebben ons verleid om naar een andere wereld te reizen. Laten we eens terugblikken op de top 10 fantastische films uit de 00! Met geavanceerde visuele effecten en meeslepende verhalen creëerden deze fantasyfilms een unieke escapade voor filmliefhebbers.

 

Overzicht Fantasy films jaren 00

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) begon met Frodo Baggins en zijn tocht om Samsom’s Ring naar Mordor te brengen. Dit epische avontuur bracht veel magie, spanning en nostalgie met zich mee voor een avontuur dat de generaties blijft inspireren.

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) brengt de strijd naar Middle-Earth, met Frodo en zijn trouwe vriend Sam op zoek naar Shelob’s Lair. Het leidde tot een van de meest spannende actie-avonturen uit die tijd!

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) on IMDb

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) sloot het epische verhaal af in stijl, waarbij we terugkeerden naar Mordor om te zien hoe alles werd besloten. Met een hartverwarmend einde, sloot de trilogie de jaren nul mooi af.

Spirited Away (2001)

Spirited Away (2001) is een verbluffend meesterwerk dat je meeneemt op een betoverende reis door een wereld vol verbeelding en emotie. Met zijn prachtige animatie en aangrijpend verhaal weet deze film je diep in je ziel te raken. Het is een tijdloze klassieker die je telkens opnieuw wilt beleven.

Spirited Away (2001)

Spirited Away (2001) on IMDb

Lees verder »

Pan’s Labyrinth (2006)

“Pan’s Labyrinth (2006)” is een meeslepend en betoverend meesterwerk. Het combineert prachtige visuele beelden, meeslepende verhaallijnen en indrukwekkende acteerprestaties om een unieke en gelaagde filmervaring te creëren. Een absolute aanrader voor liefhebbers van fantasie en donker drama.

Pan’s Labyrinth (2006)

Pan's Labyrinth (2006) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) Harry Potter en de gevangene van Azkaban brengt ons terug naar Hogwarts voor het derde jaar met Harry, Ron en Hermione. Een zeer spannende tocht die wordt begeleid door het magische leraarspaar Dumbledore en Hagrid – een klassiek avontuur dat nog steeds in de herinnering blijft hangen!

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)

Harry Potter en de Steen der Wijzen (2001) begon alles met Harry’s magische reis naar Zweinstein. Een klassieke film die een generatie verleidde om te geloven en te dromen, zoals alleen Harry Potter dat kan.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) Harry Potter en de Vuurbeker bracht ons mee in het Toverschool Toernooi, waarbij Harry de kampioen van Zweinstein werd. Een magische film die het publiek op een reis meeneemt die nooit zal worden vergeten!

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) brengt ons terug naar Zweinstein voor een strijd tussen goed en kwaad die nooit zal vergeten worden. Een enerverend avontuur met veel actie, spanning en nostalgische momenten.

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) on IMDb

Lees verder »

Stardust (2007)

Stardust (2007) is een betoverend avontuur dat je meeneemt naar een magische wereld vol verrassingen. Met een boeiend verhaal, kleurrijke personages en prachtige visuals, laat deze fantasy film je geloven in de kracht van dromen. Een heerlijke traktatie voor liefhebbers van het genre.

Stardust (2007)

Stardust (2007) on IMDb

Lees verder »

King Kong (2005)

King Kong (2005) bracht ons terug naar het oeroude jungle-eiland waar de kolossale gorilla zijn thuis had. Het was een episch avontuur van actie, spanning en emotionele connecties met de enorme aap – en nog steeds een favoriet bij veel mensen!

King Kong (2005)

King Kong (2005) on IMDb

Lees verder »

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Charlie and the Chocolate Factory (2005) sloot de lijst af met een nostalgisch avontuur naar Willie Wonka’s sprookjesachtige chocoladefabriek. Met veel fantasie, magie en vrolijkheid, is dit een film die je nooit zal vergeten!

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Charlie and the Chocolate Factory (2005) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste Fantasy-films jaren 80

Beste Fantasy-films jaren 90

Top 12 Star Wars films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.