Alle Toy Story films in de juiste volgorde

De Toy Story films en de Buzz Lightyear film vormen een geliefde en invloedrijke hoeksteen in de wereld van animatiefilms, geproduceerd door Pixar. Ze hebben de harten van generaties veroverd met hun innemende verhalen over speelgoed dat tot leven komt en de eindeloze avonturen die ze beleven. Hieronder vind je een overzicht van deze betoverende films, elk met een unieke twist en diepgaande thema’s, samengevat in drie kernachtige zinnen.

Toy Story films in chronologische volgorde

Toy Story (1995)

De eerste film introduceert Woody, een cowboy-pop, en zijn speelgoedvrienden die tot leven komen als mensen niet kijken. Hun leven verandert wanneer Buzz Lightyear, een nieuw ruimtespeelgoed, aankomt en Woody's plaats als favoriete speelgoed bedreigt. Het is een verhaal over vriendschap, jaloezie en acceptatie.

Toy Story (1995)

Toy Story (1995) on IMDb

Lees verder »

Toy Story 2 (1999)

Wanneer Woody wordt gestolen door een speelgoedverzamelaar, gaan Buzz en de andere speelgoedfiguren op een missie om hem te redden. De film verkent thema's als waarde, verzamelen, en de angst om vergeten of vervangen te worden. Het introduceert ook Jessie en Bullseye, belangrijke nieuwe personages.

Toy Story 2 (1999)

Toy Story 2 (1999) on IMDb

Lees verder »

Toy Story 3 (2010)

Nu hun eigenaar Andy naar de universiteit gaat, worden Woody, Buzz en de rest per ongeluk gedoneerd aan een kinderdagverblijf. Dit avontuur gaat over loslaten, opgroeien en de waarde van herinneringen. De film staat bekend om zijn emotionele diepgang en bevredigende afsluiting van de oorspronkelijke trilogie.

Toy Story 3 (2010)

Toy Story 3 (2010) on IMDb

Lees verder »

Toy Story 4 (2019)

In dit vervolg ontmoet het speelgoed Bonnie's nieuwe zelfgemaakte speelgoed, Forky, en gaan ze samen op een roadtrip. De film introduceert nieuwe personages zoals Duke Caboom en de hereniging met Bo Peep. Het thema is gericht op zelfontdekking en het vinden van een nieuw doel.

Lightyear (2022)

Deze film is een spin-off en vertelt het verhaal van de 'echte' astronaut Buzz Lightyear, het personage waarop het speelgoed is gebaseerd. Het is een sciencefiction-avontuur dat Buzz's oorsprong verkent en zijn strijd tegen de kwaadaardige Zurg. De film staat los van de Toy Story-films en focust op actie, ruimte-exploratie en heldendom.

Lightyear (2022)

Lightyear (2022) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste animatie films

Alle Shrek films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.