Alle Shrek films in de juiste volgorde

In de wereld van animatiefilms zijn er weinig reeksen zo iconisch en geliefd als Shrek en de avonturen van Puss in Boots. Deze films, geprezen om hun humor, unieke personages en het opnieuw interpreteren van klassieke sprookjes, hebben een blijvende impact op zowel jong als oud. Hieronder vind je een overzicht van alle films in deze series, elk samengevat in drie kernachtige zinnen om de essentie van hun verhalen te vangen.

Shrek films in chronologische volgorde

Shrek (2001)

Shrek, een humeurige, groene oger, gaat op een avontuur om zijn moeras terug te krijgen van Lord Farquaad, die het heeft gevuld met sprookjesfiguren. Hij wordt vergezeld door een pratende ezel, en samen redden ze prinses Fiona, die een geheim met zich meedraagt. De film is een parodie op traditionele sprookjes en was revolutionair in animatie en humor.

Shrek (2001)

Shrek (2001) on IMDb

Lees verder »

Shrek 2 (2004)

In dit vervolg bezoeken Shrek en Fiona haar ouders in het koninkrijk Far Far Away, wat leidt tot een cultuurschok en een hoop misverstanden. De film introduceert de personages Puss in Boots en Fairy Godmother, en verkent thema's als identiteit en acceptatie. Het is bekend om zijn humor en satirische kijk op sprookjes.

Shrek 2 (2004)

Shrek 2 (2004) on IMDb

Lees verder »

Shrek the Third (2007)

Shrek worstelt met de mogelijkheid van koningschap en gaat op zoek naar een andere erfgenaam voor de troon van Far Far Away. Deze film duikt dieper in de achtergrond van prinses Fiona en introduceert nieuwe personages zoals Arthur. Het thema draait om verantwoordelijkheid en volwassen worden.

Shrek the Third (2007)

Shrek the Third (2007) on IMDb

Lees verder »

Shrek Forever After (2010)

Shrek voelt zich overweldigd door het vaderschap en verlangt terug naar zijn dagen als een 'echte oger'. Door een deal met Rumpelstiltskin belandt hij in een alternatieve realiteit waar hij nooit geboren is. De film gaat over zelfacceptatie en de waarde van familie en vrienden.

Shrek Forever After (2010)

Shrek Forever After (2010) on IMDb

Lees verder »

Puss in Boots (2011)

Deze film is een prequel van de Shrek-serie en focust op het karakter van Puss in Boots. Het vertelt het achtergrondverhaal van Puss, zijn vriendschap met Humpty Dumpty, en hun zoektocht naar de magische bonen. De film staat bekend om zijn actie, humor, en het verkennen van thema's als vriendschap en verlossing.

Puss in Boots (2011)

Puss in Boots (2011) on IMDb

Lees verder »

Puss in Boots: The Last Wish (2022)

In dit vervolg wordt Puss geconfronteerd met zijn eigen sterfelijkheid nadat hij zijn negen levens heeft gebruikt. Hij gaat op zoek naar de legendarische Last Wish om zijn levens terug te krijgen. Deze film verkent diepere thema's zoals angst voor de dood en het belang van het leven in het moment.

Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Puss in Boots: The Last Wish (2022) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste animatie films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.