Alle John Wick films

De John Wick filmserie is een Amerikaanse neo-noir actiethriller-franchise gecreëerd door scenarioschrijver Derek Kolstad. De serie begon met “John Wick” in 2014, gevolgd door twee vervolgen, en is beroemd geworden om zijn stijlvolle esthetiek, intensieve actie, en het innovatieve gebruik van gevechtskunsten en vuurgevechten. Hier is een korte introductie van de films tot nu toe:

Volgorde John Wick films

John Wick (2014)

John Wick (2014): In de eerste film wordt de legendarische huurmoordenaar John Wick (gespeeld door Keanu Reeves) uit zijn pensioen gedwongen nadat gangsters zijn geliefde hond doden, een laatste geschenk van zijn onlangs overleden vrouw. Wick begint een meedogenloze wraaktocht en laat een spoor van vernietiging achter in de onderwereld van New York City.

John Wick (2014)

John Wick (2014) on IMDb

Lees verder »

John Wick: Chapter 2 (2017)

John Wick: Chapter 2 (2017): Dit vervolg breidt de wereld van de huurmoordenaars uit en dwingt Wick opnieuw om uit pensioen te komen na een verraad door iemand die een schuld bij hem komt innen. Wick moet zich een weg vechten door Rome en New York, terwijl hij geconfronteerd wordt met enkele van ‘s werelds dodelijkste moordenaars.

John Wick: Chapter 2 (2017)

John Wick: Chapter 2 (2017) on IMDb

Lees verder »

John Wick: Chapter 3 (2019)

John Wick: Chapter 3 – Parabellum”(2019): Na de gebeurtenissen van de tweede film, wordt John Wick een ‘excommunicado’ en krijgt hij een prijs op zijn hoofd. De film volgt Wick’s poging om te overleven terwijl bijna elke huurmoordenaar ter wereld hem op de hielen zit. De titel “Parabellum” komt van het Latijnse gezegde “Si vis pacem, para bellum,” wat betekent “Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog.”

John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019)

John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019) on IMDb

Lees verder »

John Wick Chapter 4 (2023)

John Wick Chapter 4 (2023) – John Wick is een huurmoordenaar die wordt gezocht door de High Table, een internationale organisatie van huurmoordenaars. Wick probeert te ontsnappen aan de High Table, maar wordt achtervolgd door een leger van huurmoordenaars.

John Wick: Chapter 4 (2023)

John Wick: Chapter 4 (2023) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Beste actiefilms top 10

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.