Alle Godzilla films in de juiste volgorde

Duik in de wereld van Godzilla, waar we de reis van dit legendarische monster volgen van zijn destructieve verschijning in Godzilla (1998) tot de titanenconfrontatie in Godzilla vs. Kong (2021). Ontdek hoe Godzilla zich heeft ontwikkeld tot een cultuurfenomeen in de wereld van cinema.

Gozilla films in chronologische volgorde

Godzilla (1998)

Deze Amerikaanse film, geregisseerd door Roland Emmerich, biedt een radicale herinterpretatie van het Godzilla-personage. Het verhaal volgt een enorm wezen dat New York City aanvalt, waarbij het leger en wetenschappers samenwerken om het te stoppen. Deze versie van Godzilla is meer een dierlijk monster dan een nucleaire metafoor en verschilt sterk van de traditionele Japanse interpretatie.

Godzilla (1998)

Godzilla (1998) on IMDb

Lees verder »

Godzilla (2014)

Een reboot van de Godzilla-franchise en de eerste film in het Legendary's MonsterVerse. In deze film is Godzilla een prehistorisch alpha-predator die ontwaakt om de balans in de natuur te herstellen, waarbij hij het opneemt tegen andere gigantische monsters. De film wordt gekenmerkt door zijn realistische benadering en spectaculaire visuele effecten.

Godzilla (2014)

Godzilla (2014) on IMDb

Lees verder »

Godzilla: King of the Monsters (2019)

Deze film is het vervolg op Godzilla (2014) en het derde deel in het MonsterVerse. De film introduceert beroemde monsters uit het Godzilla-universum, waaronder Mothra, Rodan en King Ghidorah. Het verhaal focust op de inspanningen van de cryptozoölogische organisatie Monarch terwijl ze geconfronteerd worden met een reeks kolossale monsters.

Godzilla: King of the Monsters (2019)

Godzilla: King of the Monsters (2019) on IMDb

Lees verder »

Godzilla vs. Kong (2021)

Een crossover die Godzilla en King Kong samenbrengt. De film verkent de oorsprong van deze titanen en volgt hun confrontatie te midden van een menselijke strijd om macht en invloed. De film combineert actie en speciale effecten om een epische strijd tussen de twee iconische monsters te leveren.

Godzilla vs. Kong (2021)

Godzilla vs. Kong (2021) on IMDb

Lees verder »

Godzilla x Kong: The New Empire (10 april 2024)

In deze nieuwste toevoeging aan de Monsterverse-serie staan Godzilla en Kong zij aan zij tegenover een mysterieuze nieuwe vijand. Deze film vermengt kolossale gevechten tussen monsters met een intrigerend verhaal over overleving en bondgenootschappen tussen deze machtige titanen. Het belooft nieuwe karakters te onthullen en biedt een diepgaandere kijk in de uitgestrekte wereld van de Monsterverse.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Beste films met Aliens
– Beste Sci-Fi flims
– Beste Ruimte films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.