Zweedse films op Netflix Top 10

Zweedse films hebben op Netflix een prominente plek veroverd, waarbij ze een breed scala aan genres en verhalen presenteren die zowel hartverwarmend als hartverscheurend kunnen zijn. Van de diepe emotionele lagen in “I livets slutskede” tot de spannende actie in “Svart Krabba”, biedt de Zweedse filmindustrie een rijkdom aan kwaliteitsfilms die internationale kijkers weten te boeien. In dit artikel verkennen we de top 10 Zweedse films op Netflix die je niet mag missen. 

Zweedse films op Netflix Top 10

Druk (2020)

Deze film, internationaal bekend als “Another Round”, is een intrigerend verhaal over vier vrienden die een experiment starten waarbij ze hun bloedalcoholgehalte constant hoog houden. Het resultaat is een fascinerende mix van komedie en tragedie, die de kijker laat reflecteren op het leven en de keuzes die we maken.

Another Round (2020)

Another Round (2020) on IMDb

Lees verder »

I livets slutskede (2013)

I livets slutskede 2013

Een diep ontroerende documentaire die de laatste dagen van terminaal zieke patiënten in een Zweeds hospice volgt. Deze film biedt een intieme blik op het afscheid nemen van het leven, met respect en waardigheid.

I livets slutskede 2013

I livets slutskede (2013)

Last Days of Life (2013) on IMDb

Lees verder »

A Man Called Otto (2022)

Gebaseerd op het boek “Een man die Ove heet”, vertelt deze film het verhaal van een knorrige oude man wiens leven verandert wanneer een nieuw gezin naast hem komt wonen. Het is een verhaal over vriendschap, verlies en de onverwachte momenten die kleur geven aan ons leven.

A Man Called Otto (2022)

A Man Called Otto (2022) on IMDb

Lees verder »

Svart Krabba (2022)

In deze post-apocalyptische thriller wordt een groep soldaten op een gevaarlijke missie gestuurd over een bevroren zee om een pakket te bezorgen dat de oorlog kan beëindigen. De reis zit vol gevaren en de spanning is om te snijden.

Black Crab (2022)

Black Crab (2022) on IMDb

Lees verder »

Red Dot (2021)

Een jong stel gaat op een skitrip in het noorden van Zweden maar wordt al snel het doelwit van onbekende schutters. Wat begint als een romantisch uitje, verandert in een strijd om te overleven in deze zenuwslopende thriller.

Red Dot (2021)

Red Dot (2021) on IMDb

Lees verder »

Naboer (2005)

Deze psychologische thriller duikt diep in de psyche van een man die geobsedeerd raakt door zijn mysterieuze buren. Het is een donker en verontrustend verhaal dat de kijker op het puntje van de stoel houdt.

Next Door (2005)

Next Door (2005) on IMDb

Lees verder »

Konferensen (2023)

Een nieuw drama dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een internationale conferentie in Berlijn, waar de levens van verschillende personages elkaar kruisen. Thema’s van macht, politiek en persoonlijke relaties worden verkend in deze boeiende film.

The Conference (2023)

The Conference (2023) on IMDb

Lees verder »

The 101 Year Old Man who skipped out on the bill and disappeared (2016)

Het vervolg op “The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared” volgt de avonturen van Allan Karlsson, die zich weer in een reeks ongelooflijke situaties bevindt. Een hilarische komedie die bewijst dat je nooit te oud bent voor avontuur.

Svinalängorna (2010)

Ook bekend als “Beyond”, is een aangrijpend drama over een vrouw die geconfronteerd wordt met haar pijnlijke verleden wanneer ze terugkeert naar haar geboorteplaats. De film biedt een krachtige blik op familiebanden en de littekens die ze kunnen achterlaten.

Beyond (2010)

Beyond (2010) on IMDb

Lees verder »

Tată mută munții (2021)

Hoewel geen Zweedse film, maar een Roemeense, verdient deze indrukwekkende productie een plek in deze lijst voor zijn krachtige verhaal over een vader die alles doet om zijn zoon te redden. Een universeel verhaal over ouderlijke liefde en opoffering.

The Father Who Moves Mountains (2021)

The Father Who Moves Mountains (2021) on IMDb

Lees verder »
Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!