WO2 films op Netflix Top 10

De Tweede Wereldoorlog, een periode van intense strijd en diepgaande verhalen, blijft een bron van inspiratie voor filmmakers. Netflix biedt een uitgebreide selectie aan WO2-films die de complexiteit en de impact van deze wereldwijde gebeurtenis belichten. In deze lijst verkennen we de top 10 WO2 films die momenteel op Netflix te vinden zijn

WO2 films op Netflix Top 10

The Pianist (2002)

Deze aangrijpende film, geregisseerd door Roman Polanski, vertelt het waargebeurde verhaal van pianist Władysław Szpilman’s strijd om te overleven in het door Duitsland bezette Warschau. Het is een hartverscheurende getuigenis van overleving en menselijke veerkracht.

The Pianist (2002)

The Pianist (2002) on IMDb

Lees verder »

Inglourious Basterds (2009)

Quentin Tarantino’s fantasierijke kijk op WO2 vermengt fictie en realiteit, waarin een groep Joods-Amerikaanse soldaten plannen om nazi-leiders te vermoorden. Deze film staat bekend om zijn scherpe dialogen en memorabele personages.

Inglourious Basterds (2009)

Inglourious Basterds (2009) on IMDb

Lees verder »

Zwartboek (2006)

Een Nederlandse verzetsfilm van Paul Verhoeven, met Carice van Houten als Joodse vrouw die infiltreert in de Duitse SS. Deze film biedt een uniek Nederlands perspectief op de oorlog.

Zwartboek (2006)

Black Book (2006) on IMDb

Lees verder »

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

Dit aangrijpende verhaal gaat over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de zoon van een nazibevelhebber en een Joodse jongen in een concentratiekamp. Een film die de onschuld van kinderen tegenover de wreedheid van oorlog stelt.

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

The Boy in the Striped Pajamas (2008) on IMDb

Lees verder »

Fury (2014)

Met Brad Pitt in de hoofdrol, volgt deze intense film een Amerikaanse tankbemanning in de laatste dagen van de oorlog in Europa. Het toont de harde realiteit van tankoorlogsvoering.

Fury (2014)

Fury (2014) on IMDb

Lees verder »

Mudbound (2017)

Dit diepgaande drama richt zich op twee families in het naoorlogse Amerika. Het verkent thema’s van racisme en PTSS, die de teruggekeerde soldaten uit de oorlog ondervinden.

Mudbound (2017)

Mudbound (2017) on IMDb

Lees verder »

Riphagen (2016)

Een Nederlandse film over de beruchte Andries Riphagen, een collaborateur die jacht maakte op Joden tijdens de oorlog. Een verhaal over verraad en gerechtigheid.

Riphagen the Untouchable (2016)

Riphagen (2016) on IMDb

Lees verder »

Unbroken (2014)

Geregisseerd door Angelina Jolie, vertelt deze film het waargebeurde verhaal van Olympiër Louis Zamperini die tijdens WO2 in Japanse krijgsgevangenschap belandde. Een verhaal over moed en overleving.

Unbroken (2014)

Unbroken (2014) on IMDb

Lees verder »

De Slag om de Schelde (2021)

Een recente Nederlandse film die een van de belangrijkste maar minst bekende veldslagen van WO2 belicht. Het toont het verhaal van drie jonge mensen in deze chaotische tijd.

De Slag om de Schelde (2020)

The Forgotten Battle (2020) on IMDb

Lees verder »

Sobibor (2018)

Deze Russische film vertelt het waargebeurde verhaal van de opstand in het vernietigingskamp Sobibor. Het is een krachtige weergave van moed en verzet tegen onvoorstelbare wreedheden.

Sobibor (2018)

Sobibor (2018) on IMDb

Lees verder »
Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!