Scandinavische series Netflix top 10

Duik in de wereld van Scandinavische series op Netflix, waar elk verhaal een eigen sfeer en diepgang heeft. Van de sombere IJslandse winter in “The Valhalla Murders” tot de lichtere toon van “Home for Christmas”, deze series brengen een diversiteit aan genres. Ontdek de rijke verhaallijnen en complexe personages in series als “Borgen” en “Bordertown”, die zowel het dagelijks leven als de grotere thema’s van de Scandinavische samenlevingen verkennen.

Beste Scandinavische TV Series op Netflix

The Valhalla Murders (2020, IJsland)

Een IJslandse Nordic Noir-thriller geïnspireerd door echte gebeurtenissen. Kata, een ambitieuze alleenstaande moeder en politieagent, onderzoekt IJslands eerste seriemoordenaarszaak. De serie speelt zich af in Reykjavik en Borganes tegen de achtergrond van een sombere IJslandse winter.

The Valhalla Murders (2019)

The Valhalla Murders (2019) on IMDb

Lees verder »

Bron / Broen - The Bridge (2013)

“Bron / Broen (De Brug): Deze meeslepende serie opent met een fascinerend raadsel, waarbij een lichaam wordt ontdekt op de brug tussen Zweden en Denemarken, wat leidt tot een grensoverschrijdend politieonderzoek. Bekend om zijn gelaagde verhaallijnen, onthult de serie de intrigerende interactie tussen de Deense en Zweedse hoofdfiguren. Het combineert misdaadmysteries, politieke spanningen en diepgaande persoonlijke verhalen tot een boeiende kijkervaring.”

The Bridge (2013)

The Bridge (2013) on IMDb

Lees verder »

Bordertown (2016, Finland)

Deze Finse misdaadserie volgt Kari Sorjonen, een topagent die verhuist naar een grensstadje voor een rustiger leven. De show combineert misdaadonderzoek met persoonlijke verhalen, zoals de aanpassing van zijn vrouw aan het leven na kanker.

Bordertown (2016)

Bordertown (2016) on IMDb

Lees verder »

Those Who Kill (2011, Denemarken)

Deze Deense misdaadserie volgt de Kopenhagen politie in hun onderzoek naar seriemoordenaars en extreem gewelddadige misdrijven. Catherine Jensen, een rechercheur, en Thomas Schaeffner, een forensisch psycholoog, werken samen aan deze zaken.

Those Who Kill (2011)

Den som dræber (2011) on IMDb

Lees verder »

Borgen (2010)

Borgen: Deze serie volgt het leven en de carrière van de eerste vrouwelijke premier van Denemarken, met een focus op politieke en persoonlijke uitdagingen in het hart van de Deense politiek. Het biedt een diepgaand inzicht in de werking van de parlementaire democratie en de offers die worden gebracht voor macht. “Borgen” combineert politiek drama met persoonlijke verhalen, wat het zowel educatief als vermakelijk maakt.

Borgen (2010)

Borgen (2010) on IMDb

Lees verder »

Lilyhammer (2012, Noorwegen)

Een mix van misdaaddrama en comedy, volgt Frank Tagliano, een maffioso uit New York, die verhuist naar Lillehammer, Noorwegen. Hij past zijn maffiatactieken toe om daar te overleven, wat leidt tot hilarische en soms gevaarlijke situaties.

Lilyhammer (2012)

Lilyhammer (2012) on IMDb

Lees verder »

The Rain (2018, Denemarken)

Een Deense post-apocalyptische thriller waarin een dodelijk virus zich verspreidt via de regen. Twee broers en zussen, Simone en Rasmus, overleven in een bunker en gaan later op zoek naar hun vader en een geneesmiddel.

The Rain (2018)

The Rain (2018) on IMDb

Lees verder »

Rita (2012)

Rita: In deze Deense productie staat een eigenzinnige en zelfstandige lerares centraal, bekend om haar onconventionele aanpak zowel in de klas als daarbuiten. De serie verkent thema’s zoals onderwijs, gezinsleven en individuele vrijheid. ‘Rita’ biedt een mix van hartelijkheid en diepgang, waarbij gewichtige thema’s op een toegankelijke manier worden benaderd.

Rita (2012)

Rita (2012) on IMDb

Lees verder »

Hjem til jul - Home for Christmas (2019)

Hjem til jul (Thuis voor Kerstmis) is een hartverwarmende Noorse serie, de eerste van Netflix in Noorwegen. De serie volgt Johanne, een dertiger en verpleegkundige, die in december worstelt met de sociale druk om een partner te vinden. Ze start een unieke missie om een date te vinden voor Kerstmis, geïnspireerd door de adventskalender. Deze serie combineert humor en realisme met een romantische ondertoon.

Home for Christmas (2019)

Home for Christmas (2019) on IMDb

Lees verder »

Equinox (2020, Denemarken)

Een mix van suspense, mysterie en bovennatuurlijke fantasie. Astrid onderzoekt de verdwijning van haar zus Ida en haar klasgenoten, wat leidt tot een spannende en onthullende zoektocht.

Equinox (2020)

Equinox (2020) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende lijstjes met films en series:

– Top 10 Scandinavische films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.