Poolse films op Netflix Top 10

Hier is onze top 10 Poolse films op Netflix! Van beklemmende historische drama’s tot moderne misdaadverhalen, de Poolse cinema biedt een uniek perspectief op menselijke emoties, maatschappelijke uitdagingen en historische gebeurtenissen. Hier volgt een lijst van top Poolse films die momenteel op Netflix te vinden zijn.

Poolse films op Netflix Top 10

The Pianist (2002)

Een aangrijpend verhaal over overleving en doorzettingsvermogen, gebaseerd op de autobiografie van de Poolse pianist en componist Władysław Szpilman, die de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog in Warschau overleefde.

The Pianist (2002)

The Pianist (2002) on IMDb

Lees verder »

Kler (2018)

Een controversiële en krachtige film die de corruptie binnen de Poolse Katholieke Kerk blootlegt, door de ogen van drie priesters met elk hun eigen geheimen en zonden.

Clergy (2018)

Clergy (2018) on IMDb

Lees verder »

Znachor (2023)

Een moderne interpretatie van een klassiek Pools verhaal over een gerespecteerde dokter die zijn geheugen verliest en een nieuw leven begint als een genezer in een klein dorp, waarbij hij de ware betekenis van het helpen van anderen ontdekt.

Forgotten Love (2023)

Forgotten Love (2023) on IMDb

Lees verder »

Czarny Mercedes (2020)

Een spannende misdaadfilm die zich afspeelt in Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarin de mysterieuze moord op een jonge vrouw onthult hoe oorlog de moraliteit van mensen op de proef stelt.

Black Mercedes (2019)

Black Mercedes (2019) on IMDb

Lees verder »

Home Games (2018)

Een documentaire die het leven volgt van Alina, een jonge vrouw uit Kiev die droomt van een professionele voetbalcarrière, terwijl ze worstelt met persoonlijke en familiale uitdagingen.

Home Games (2018)

Home Games (2018) on IMDb

Lees verder »

Sala Samobójców. Hejter (2020)

Een donker en provocerend verhaal over een jonge man die zich een weg baant in de wereld van sociale media haat en politieke manipulatie, waarbij hij de grenzen van ethiek en eigen geweten verkent.

The Hater (2022)

The Hater (2022) on IMDb

Lees verder »

How I Became a Gangster (2020)

Een rauw en realistisch verslag van de opkomst en ondergang van een crimineel in het Warschau van de jaren ’90, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

How I Became a Gangster (2019)

How I Became a Gangster (2019) on IMDb

Lees verder »

Córki Dancingu (2015)

Een visueel verbluffende en unieke film die het verhaal vertelt van twee zeemeerminnen die zich aansluiten bij een menselijke muziekband in Warschau, een moderne draai aan de zeemeerminnenmythologie.

The Lure (2015)

The Lure (2015) on IMDb

Lees verder »

Furioza (2021)

Een intense actiefilm die de duistere wereld van voetbalhooliganisme in Polen verkent, waar loyaliteit, liefde en verraad hand in hand gaan.

Furioza (2021)

Furioza (2021) on IMDb

Lees verder »

Legiony (2019)

Een episch oorlogsdrama dat het verhaal vertelt van de Poolse Legioenen tijdens de Eerste Wereldoorlog, een belangrijke periode in de Poolse strijd voor onafhankelijkheid.

The Legions (2019)

Legions (2019) on IMDb

Lees verder »
Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!