Netflix geproduceerde films Top 10

Netflix heeft zichzelf op de kaart gezet als een krachtpatser voor originele content, met een indrukwekkend portfolio van films die zowel kritisch als commercieel succes hebben behaald. Van aangrijpende drama’s en waargebeurde verhalen tot actievolle avonturen en diepgaande documentaires, Netflix geproduceerde films hebben voor elk wat wils. Hieronder volgt een lijst van de top 10 Netflix geproduceerde films die je niet mag missen.

Netflix geproduceerde films Top 10

Roma (2018)

Alfonso Cuarón’s meesterwerk ‘Roma’ is een prachtig vormgegeven, semi-autobiografische film die het leven van een jonge huishoudster van een welgesteld gezin in Mexico-Stad in de vroege jaren ’70 volgt. Met zijn adembenemende cinematografie en diepgaande verhaalvertelling heeft ‘Roma’ meerdere Oscars gewonnen.

Roma (2018)

Roma (2018) on IMDb

Lees verder »

The Boy Who Harnessed the Wind (2019)

Dit inspirerende verhaal, geregisseerd door Chiwetel Ejiofor, vertelt het waargebeurde verhaal van een 13-jarige jongen uit Malawi die een windmolen bouwt om zijn dorp te redden van de hongersnood. Het is een krachtige getuigenis van innovatie en doorzettingsvermogen.

The Boy Who Harnessed the Wind (2019)

The Boy Who Harnessed the Wind (2019) on IMDb

Lees verder »

The Irishman (2019)

Martin Scorsese’s epische misdaaddrama ‘The Irishman’ verkent de donkere wereld van de georganiseerde misdaad in het naoorlogse Amerika, gezien door de ogen van de huurmoordenaar Frank Sheeran. Met een sterrencast levert deze film een meeslepend verhaal over loyaliteit en verraad.

The Irishman (2019)

The Irishman (2019) on IMDb

Lees verder »

Okja (2017)

Bong Joon-ho’s ‘Okja’ mengt genres in een uniek avontuur over een meisje dat vecht om haar beste vriend, een gigantisch genetisch gemodificeerd varken, te redden van een machtig, multinational bedrijf. Deze film is zowel hartverwarmend als een scherpe kritiek op de vleesindustrie.

Okja (2017)

Okja (2017) on IMDb

Lees verder »

Beasts of No Nation (2015)

Als eerste grote Netflix Original film, regisseert Cary Joji Fukunaga dit aangrijpende verhaal over een jongen die soldaat wordt in een West-Afrikaans land dat verscheurd is door oorlog. Het is een krachtige, emotionele ervaring die de gruwelen van conflicten belicht.

Beasts of No Nation (2015)

Beasts of No Nation (2015) on IMDb

Lees verder »

Marriage Story (2019)

Noah Baumbach’s ‘Marriage Story’ is een intens, diep menselijk drama over de complexiteit van liefde, huwelijk en scheiding, met Adam Driver en Scarlett Johansson in de hoofdrollen. De film biedt een genuanceerde kijk op relaties en ouderschap.

Marriage Story (2019)

Marriage Story (2019) on IMDb

Lees verder »

The Ballad of Buster Scruggs (2018)

De Coen broers presenteren een anthologie van zes verhalen in het Wilde Westen, variërend van absurd en komisch tot diep tragisch. ‘The Ballad of Buster Scruggs’ is een cinematografisch genot dat de veelzijdigheid van het genre laat zien.

The Ballad of Buster Scruggs (2018)

The Ballad of Buster Scruggs (2018) on IMDb

Lees verder »

First They Killed My Father (2017)

Angelina Jolie regisseert dit krachtige, waargebeurde verhaal over het overleven van een jong meisje onder het wrede regime van de Rode Khmer in Cambodja. Het is een hartverscheurend, maar inspirerend verhaal over de veerkracht van de menselijke geest.

First They Killed My Father (2017)

First They Killed My Father (2017) on IMDb

Lees verder »

The Old Guard (2020)

Met Charlize Theron in de hoofdrol, combineert ‘The Old Guard’ actie met een unieke twist – een groep onsterfelijke huurlingen die door de eeuwen heen vechten voor rechtvaardigheid. Deze film biedt zowel diepgaande personages als explosieve actiescènes.

The Old Guard (2020)

The Old Guard (2020) on IMDb

Lees verder »

Extraction (2020)

In deze actievolle thriller speelt Chris Hemsworth een huurling met de taak een Indiase jongen te redden die ontvoerd is door drugshandelaren. ‘Extraction’ zit vol met adembenemende actiescènes en toont de ruwe realiteit van de onderwereld.

Extraction (2020)

Extraction (2020) on IMDb

Lees verder »
Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!