Nederlandse films op Netflix Top 10

Ben je op zoek naar Nederlandse films op Netflix? Dan hebben we goed nieuws voor je. Hier is een zorgvuldig samengestelde lijst van de top 10 Nederlandse films die momenteel op Netflix te vinden zijn. Van historische drama’s tot ontroerende kinderfilms, deze lijst biedt een gevarieerd aanbod van het beste wat de Nederlandse cinema te bieden heeft.

Nederlandse films op Netflix Top 10

Zwartboek (2006)

Een meeslepende oorlogsfilm geregisseerd door Paul Verhoeven. Het verhaal volgt een Joodse zangeres die infiltreert in het Duitse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze film staat bekend om zijn sterke verhaallijn en indrukwekkende acteerprestaties.

Zwartboek (2006)

Black Book (2006) on IMDb

Lees verder »

De Marathon (2012)

Een komisch drama over vier vrienden die besluiten om een marathon te lopen om hun garage te redden. De film combineert humor met emotionele momenten en is een ode aan vriendschap.

The Marathon (2012)

De Marathon (2012) on IMDb

Lees verder »

Zee van Tijd (2022)

Een recente release die een diepgaand verhaal vertelt over familiebanden, liefde en het omgaan met verlies. Deze film is een prachtige weergave van het moderne leven in Nederland.

Sea of Time (2022)

Sea of Time (2022) on IMDb

Lees verder »

De Tweeling (2002)

Een aangrijpend drama over twee zussen die gescheiden worden tijdens de Tweede Wereldoorlog en elk een ander leven leiden aan weerszijden van de grens. De film onderzoekt thema’s van familie, oorlog en verzoening.

Twin Sisters (2002)

Twin Sisters (2002) on IMDb

Lees verder »

Cloaca (2003)

Een film die de complexe dynamiek van een groep vrienden onderzoekt als een van hen in moeilijkheden verkeert. De film biedt een realistische kijk op volwassen vriendschappen en de keuzes die men in het leven maakt.

Cloaca (2003)

Cloaca (2003) on IMDb

Lees verder »

Bankier van het Verzet (2018)

Een historisch drama dat het waargebeurde verhaal vertelt van Walraven van Hall, een bankier die een van de grootste verzetacties tegen de Nazi’s financierde. Deze film is zowel educatief als inspirerend.

Bankier van het Verzet (2018)

The Resistance Banker (2018) on IMDb

Lees verder »

Riphagen (2016)

Dit is een biografische film over de beruchte Nederlandse crimineel Andries Riphagen. De film biedt een boeiend kijkje in het Amsterdam van de Tweede Wereldoorlog.

Riphagen the Untouchable (2016)

Riphagen (2016) on IMDb

Lees verder »

De Slag om de Schelde (2020)

Een krachtige oorlogsfilm die een van de belangrijkste maar minst bekende gevechten van de Tweede Wereldoorlog tot leven brengt. De film toont de harde realiteit van oorlog en het effect ervan op individuen.

De Slag om de Schelde (2020)

The Forgotten Battle (2020) on IMDb

Lees verder »

Ferry (2021)

De prequel van de populaire serie ‘Undercover’, deze film vertelt het verhaal van Ferry Bouman, een van de meest gevreesde drugscriminelen van Nederland. Een must-see voor fans van de serie.

Ferry (2021)

Ferry (2021) on IMDb

Lees verder »

Kapsalon Romy (2019)

Oma Stine (Beppie Melissen) past met tegenzin op kleindochter Romy (Vita Heijmen), terwijl haar dochter Margot (Noortje Herlaar) werkt. Met beginnende Alzheimer worstelend, deelt Stine haar verwarring met Romy, die alles verandert.

Romy’s Salon (2019)

Romy's Salon (2019) on IMDb

Lees verder »
Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!