Top 10 Nederlandse films op Disney Plus

Disney Plus verrast ons niet alleen met internationale blockbusters, maar ook met een indrukwekkende collectie van Nederlandse films. Deze selectie toont de veelzijdigheid van de Nederlandse filmindustrie, met alles van historische drama’s tot hartverwarmende familiefilms. Hier is een lijst van de top 10 Nederlandse films die momenteel te zien zijn op Disney Plus, elk met zijn unieke charme en verhaal.

Top 10 Nederlandse films op Disney Plus

Zwartboek (2006)

Deze film van Paul Verhoeven, gesitueerd in de Tweede Wereldoorlog, vertelt het verhaal van een Joodse vrouw die infiltreert in de Duitse SS. Het is een meeslepende mix van spanning, drama en onverwachte plotwendingen.

Zwartboek (2006)

Black Book (2006) on IMDb

Lees verder »

Brimstone (2016)

Een krachtige western-thriller die het verhaal vertelt van een jonge vrouw en haar strijd tegen een kwaadaardige predikant. De film staat bekend om zijn intense sfeer en sterke acteerprestaties.

Brimstone (2016)

Brimstone (2016) on IMDb

Lees verder »

Publieke Werken (2015)

Deze historische film speelt zich af in 1888 en draait om de bouw van het Victoria Hotel in Amsterdam. Het is een intrigerend verhaal over strijd, trots en verzet.

A Noble Intention – Publiek werken (2015)

Publieke werken (2015) on IMDb

Lees verder »

Mees Kees (2012)

Een hartverwarmende familiefilm over een jonge, onconventionele leraar die een speciale band opbouwt met zijn leerlingen. Deze film is zowel vermakelijk als leerzaam voor jong en oud.

Mister Twister: Class of Fun (2012)

Mister Twister: Class of Fun (2012) on IMDb

Lees verder »

Rafaël (2018)

Een ontroerend drama dat het ware verhaal volgt van een Tunesische man en zijn zwangere Nederlandse vrouw, gescheiden door de Arabische Lente. Het is een film over liefde, hoop en doorzettingsvermogen.

Rafaël (2018)

Rafaël (2018) on IMDb

Lees verder »

De Heineken Ontvoering (2011)

Deze film reconstrueert de beroemde ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken. Het biedt een fascinerende kijk op een van de meest spraakmakende misdaden in de Nederlandse geschiedenis.

The Heineken Kidnapping (2011)

The Heineken Kidnapping (2011) on IMDb

Lees verder »

Kruimeltje (1999)

Een tijdloze familieklassieker die het verhaal vertelt van een ondeugende jongen in het Rotterdam van begin 20ste eeuw. Het is een film vol avontuur, humor en hart.

Little Crumb – Kruimeltje (1999)

Little Crumb (1999) on IMDb

Lees verder »

De Kameleon aan de Ketting (2021)

Een recente toevoeging aan de Kameleon-serie. Deze film combineert avontuur met hedendaagse thema’s en blijft trouw aan het hart van de oorspronkelijke verhalen.

De Kameleon aan de ketting (2021)

De Kameleon aan de ketting (2021) on IMDb

Lees verder »

Mees Kees op Kamp (2013)

Het vervolg op ‘Mees Kees’ brengt meer avonturen en komische situaties als Mees Kees en zijn klas op schoolkamp gaan. Een film die bewijst dat leren niet altijd binnen vier muren hoeft plaats te vinden.

Taped (2012)

Een spannend drama over een Nederlands stel dat tijdens hun vakantie in Argentinië per ongeluk een gruwelijke misdaad filmt. Wat volgt is een gevaarlijke vlucht voor hun leven.

Taped (2012)

Taped (2012) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende lijstjes met films en series:

– Volledige Disney Plus aanbod

– Top 25 Films op Disney Plus

– Top 10 Romantische films op Disney Plus

– Top 10 Paarden films op Disney Plus

– Top 10 films voor Alle Leeftijden op Disney Plus

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!