Italiaanse films op Netflix Top 10

Netflix heeft veel Italiaanse films die zowel het hart als de verbeelding aanspreken. Of je nu houdt van meeslepende drama’s, inspirerende verhalen of fascinerende historische vertellingen, de Italiaanse cinema op Netflix heeft voor ieder wat wils. Hier is een blik op de top 10 Italiaanse films die op Netflix te vinden zijn, waarbij elke titel vergezeld gaat van een korte beschrijving.

Italiaanse films op Netflix Top 10

Le Otto Montagne (2022)

Deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek, verkent de diepe en complexe band tussen twee vrienden tegen de achtergrond van de Italiaanse Alpen. Het is een verhaal over familie, vriendschap en de onvermijdelijke veranderingen die het leven met zich meebrengt.

The Eight Mountains (2022)

The Eight Mountains (2022) on IMDb

Lees verder »

É Stata la Mano di Dio (2021)

Geregisseerd door Paolo Sorrentino, is dit een persoonlijke en ontroerende film die zich afspeelt in het Napels van de jaren ’80. Het vertelt het verhaal van een jongen die zijn weg zoekt in het leven na een familietragedie.

The Hand of God (2021)

The Hand of God (2021) on IMDb

Lees verder »

Sulla Mia Pelle (2018)

Dit waargebeurde verhaal focust op de laatste dagen van Stefano Cucchi, een Romein die in 2009 onder verdachte omstandigheden in politiehechtenis overleed. De film benadrukt de strijd voor gerechtigheid en de impact van het incident op zijn familie.

On My Skin (2018)

On My Skin: The Last Seven Days of Stefano Cucchi (2018) on IMDb

Lees verder »

18 Regali (2020)

Een hartverwarmende film over een moeder die, voordat ze sterft, achttien cadeaus achterlaat voor haar ongeboren dochter, één voor elke verjaardag totdat ze volwassen wordt.

18 Presents (2020)

18 Presents (2020) on IMDb

Lees verder »

Arianna (2015)

Dit is een intiem en ontroerend verhaal over zelfontdekking en geslachtsidentiteit, waarin een jonge vrouw worstelt met haar lichaam en seksualiteit tijdens een zomer op het Italiaanse platteland.

Arianna (2015)

Arianna (2015) on IMDb

Lees verder »

Mixed by Erry (2023)

Een moderne en energieke film die het verhaal vertelt van een jonge, ambitieuze DJ in de bruisende muziekscene van Milaan, waarbij zijn passie voor muziek en persoonlijke uitdagingen centraal staan.

Mixed by Erry (2023)

Mixed by Erry (2023) on IMDb

Lees verder »

La Vita davanti a Sé (2020)

Met Sophia Loren in de hoofdrol, vertelt deze film het verhaal van een Holocaust-overlevende die een onverwachte band vormt met een Senegalese straatjongen in het hedendaagse Italië.

The Life Ahead (2020)

The Life Ahead (2020) on IMDb

Lees verder »

Enrico Piaggio - Vespa (2019)

Dit historische drama volgt het leven van Enrico Piaggio, de schepper van de Vespa, en zijn reis om Italië na de Tweede Wereldoorlog weer op te bouwen.

Enrico Piaggio: An Italian Dream (2019)

Enrico Piaggio - Un sogno italiano (2019) on IMDb

Lees verder »

L'ultimo Paradiso (2021)

Geplaatst in de jaren ’50 in het landelijke Italië, onthult deze film de worstelingen van een man die vecht tegen de sociale normen en voor zijn verboden liefde.

The Last Paradiso (2021)

L'ultimo paradiso (2021) on IMDb

Lees verder »

L'Incredibile Storia dell’Isola delle Rose (2020)

Dit is een inspirerend verhaal gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen over een ingenieur die zijn eigen natie op een zelfgebouwd platform in de Adriatische Zee creëert.

Rose Island (2020)

Rose Island (2020) on IMDb

Lees verder »
Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!