Gevangenis films op Netflix Top 10

Gevangenis films op Netflix vormen een intrigerend genre dat kijkers meeneemt in de complexe wereld van opsluiting, overleving, en soms, ontsnapping. Hieronder volgt een selectie van top 10 gevangenisfilms die momenteel op Netflix te vinden zijn, elk met een uniek verhaal dat zowel boeiend als ontroerend is.

Gevangenis films op Netflix Top 10

Avengement (2019)

Deze film volgt het verhaal van een man die, na jaren in de gevangenis, terugkeert met een nieuwe visie op wraak. De brute gevechten en het harde verhaal maken ‘Avengement’ tot een intense kijkervaring.

Avengement (2019)

Avengement (2019) on IMDb

Lees verder »

Luther: The Fallen Sun (2023)

In dit spannende vervolg zien we hoe detective Luther, nu zelf achter tralies, geconfronteerd wordt met een reeks moorden. Zijn vastberadenheid om gerechtigheid te brengen, kent geen grenzen, zelfs niet binnen de gevangenismuren.

Luther: The Fallen Sun (2023)

Luther: The Fallen Sun (2023) on IMDb

Lees verder »

Papillon (2017)

Deze remake van de klassieker vertelt het waargebeurde verhaal van Henri Charrière, bijgenaamd ‘Papillon’, die onterecht veroordeeld werd voor moord en vastbesloten was te ontsnappen uit de beruchte Duivelseiland gevangenis.

Papillon (2017)

Papillon (2017) on IMDb

Lees verder »

Prisoner’s Daughter (2022)

Een diepgaand drama over de band tussen een vader die zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht en zijn dochter. Samen proberen ze het verleden te overwinnen en een nieuwe toekomst op te bouwen.

Prisoner’s Daughter (2022)

Prisoner's Daughter (2022) on IMDb

Lees verder »

El Hoyo (2019)

Deze Spaanse film biedt een dystopische kijk op een samenleving gestructureerd als een verticale gevangenis, waar eten van boven naar beneden wordt doorgegeven, wat leidt tot een ongelijke verdeling en extreme maatregelen om te overleven.

The Platform (2019)

The Platform (2019) on IMDb

Lees verder »

Sobibor (2018)

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de opstand in het Sobibor vernietigingskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een krachtig verhaal over moed, hoop en de menselijke geest.

Sobibor (2018)

Sobibor (2018) on IMDb

Lees verder »

All Day And a Night (2020)

Deze film volgt een jonge man die zijn leven reflecteert zowel binnen als buiten de gevangenismuren, terwijl hij probeert te begrijpen hoe zijn verleden zijn toekomst heeft vormgegeven.

All Day and a Night (2020)

All Day and a Night (2020) on IMDb

Lees verder »

A Twelve Year Night (2018)

Een aangrijpend verhaal over drie politieke gevangenen in Uruguay, die in de jaren zeventig onder het militaire regime twaalf jaar in isolatie doorbrachten. Een verhaal over veerkracht en overleving.

A Twelve-Year Night (2018)

A Twelve-Year Night (2018) on IMDb

Lees verder »

Gridiron Gang (2006)

Een inspirerend verhaal over hoe een jeugdgevangenisbewaarder een groep jonge delinquenten omvormt tot een footballteam. Dit waargebeurde verhaal laat zien hoe sport kan dienen als een middel voor rehabilitatie en hoop.

Gridiron Gang (2006)

Gridiron Gang (2006) on IMDb

Lees verder »

3000 Nights (2015)

Dit drama vertelt het verhaal van een jonge Palestijnse onderwijzeres die onterecht in een Israëlische gevangenis belandt. Binnen de gevangenismuren ontdekt ze een nieuw gevoel van vrijheid en identiteit.

3000 Nights (2015)

3000 Nights (2015) on IMDb

Lees verder »
Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!