Aankomende films voor 2024: Onmisbare lijst met premières

2024 belooft een opwindend jaar te worden voor filmliefhebbers, met een indrukwekkende reeks van langverwachte premières en grensverleggende cinematografische meesterwerken. Onze zorgvuldig samengestelde gids neemt je mee door de meest veelbelovende films van het jaar, van adembenemende actie tot meeslepende drama’s en innovatieve fantasiewerelden.

Lijst met beste film premières voor 2024

Aankomende films in 2024

Poor Things - 17 januari 2024

Een fantasierijke en donkere komedie gebaseerd op de gelijknamige roman van Alasdair Gray. Het verhaal volgt de wedergeboorte en het bizarre leven van Bella Baxter, een vrouw met een ongebruikelijke hersenconditie. De film belooft een mix van humor, romantiek en een unieke kijk op wat het betekent om mens te zijn.

Poor Things (2023)

Poor Things (2023) on IMDb

Lees verder »

Madame Web - 14 februari 2024

Deze film is een toevoeging aan het Spider-Man-universum, en focust op het personage Madame Web, een medium met voorspellende gaven. Het plot duikt in de complexiteit van tijd en ruimte, waarbij Madame Web’s unieke krachten centraal staan. De film wordt verwacht een diepere duik te nemen in de mystieke kant van het Marvel-universum.

Madame Web (2024)

Madame Web (2024) on IMDb

Lees verder »

Dune: Part Two - 28 februari 2024

Vervolg op de eerste Dune-film, toont het avontuur van Paul Atreides en Chani in de duinen. Deze film belooft de rijke wereld van Frank Herbert verder te verkennen, met complexe politieke intriges en adembenemende woestijnlandschappen. Het is een episch verhaal over macht, verraad en de strijd om een levensveranderende specerij.

Dune: Part Two (2024)

Dune: Part Two (2024) on IMDb

Lees verder »

Godzilla x Kong: The New Empire - 10 april 2024

Een nieuwe aflevering in de Monsterverse-reeks, waar Godzilla en Kong het opnemen tegen een onbekende dreiging. De film combineert gigantische monstergevechten met een verhaal over overleven en allianties tussen deze titanen. Verwacht wordt dat het nieuwe personages en een uitgebreidere blik op de Monsterverse zal introduceren.

Civil War - 24 april 2024

Een actiefilm over een burgeroorlog in de VS, volgend op een groep journalisten die het verhaal van hun leven verslaan. Deze film belooft een intense kijk op de impact van oorlog op de samenleving en de rol van media in conflictgebieden. Het is een mix van actie, drama en een scherpe maatschappijkritische blik.

Furiosa: A Mad Max Saga - 22 mei 2024

Een nieuw avontuur in de dystopische wereld van Mad Max, focussend op het personage Furiosa. Deze prequel verkent de achtergrond van Furiosa, haar opkomst tot krijger en haar leven voor de gebeurtenissen in ‘Mad Max: Fury Road’. Verwacht wordt een visueel verbluffende en actievolle film in de kenmerkende stijl van de Mad Max.

Deadpool 3 - 3 juni 2024

In Deadpool 3 kruipt Ryan Reynolds weer in de huid van de titulaire anti-held Deadpool, ditmaal in het Marvel-universum. Deze film kenmerkt zich door een spannende mix van elementen uit het multiversum en tijdreizen, en brengt Hugh Jackman terug als de iconische Wolverine. Het verhaal volgt Deadpool die zich in een voor hem vreemde wereld begeeft, en belooft tal van verbindingen met andere Marvel-personages en -verhalen. Onder regie van Shawn Levy, blijft “Deadpool 3” trouw aan zijn R-rated karakter, met een kenmerkende blend van geweld en scherpe humor.

Kraven the Hunter - 30 augustus 2024

Kraven de Jager, een R-rated film van J.C. Chandor, introduceert Marvel’s beruchte schurk Kraven in een nieuwe verhaallijn. Aaron Taylor-Johnson neemt de hoofdrol op zich als de vastberaden jager met het doel Spider-Man te overtreffen. Deze film verkent Kraven’s zoektocht naar zelfontdekking en zijn obsessie om de ultieme prooi te vangen. Taylor-Johnson belichaamt perfect de complexiteit van Kraven, ondersteund door Chandor’s vaardigheid in het weergeven van zowel intense actie als karakterdiepgang. “Kraven de Jager” biedt een spannend en meeslepend verhaal, en geeft een unieke kijk op een van Marvel’s meest legendarische antagonisten.

Joker : Folie à Deux - 2 oktober 2024

Joker: Folie à Deux, geregisseerd door Todd Phillips en met sterren als Joaquin Phoenix, Lady Gaga en Zazie Beetz, is een boeiende mix van actie en drama. Deze film volgt Arthur Fleck, beter bekend als Joker, tijdens zijn tijd in Arkham Asylum waar hij de psychiater Harley Quinn ontmoet. Wat volgt is een complexe en gestoorde relatie tussen Joker en Harley, die de kern van deze intrigerende film vormt.
Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.