Deense films op Netflix Top 10

In dit artikel belichten we de top 10 Deense films op Netflix die een kijkje waard zijn. Van de historische diepgang in “Lykke-Per” tot de moderne spanning in “Kærlighed for voksne”, deze lijst vertegenwoordigt het beste van wat Deense cinema op Netflix te bieden heeft.

Deense films op Netflix Top 10

To Verdener (2008)

Deze film, ook bekend als “Worlds Apart”, vertelt het verhaal van een jonge Jehova’s getuige die verliefd wordt op een niet-gelovige jongen, wat haar voor een moeilijke keuze stelt tussen liefde en geloof. Het is een aangrijpend drama over liefde, geloof en persoonlijke vrijheid.

Worlds Apart (2008)

Worlds Apart (2008) on IMDb

Lees verder »

Lykke-Per (2018)

Gebaseerd op de klassieke roman van Henrik Pontoppidan, volgt deze film de ambitieuze ingenieur Per, die zijn strenge religieuze achtergrond ontvlucht en streeft naar succes, maar ook worstelt met zijn persoonlijke demonen. Het is een episch verhaal over ambitie, dromen, en de zoektocht naar geluk.

A Fortunate Man (2018)

A Fortunate Man (2018) on IMDb

Lees verder »

Anklaget (2005)

 In “Accused” volgen we het leven van een familie die op zijn kop wordt gezet wanneer de vader wordt beschuldigd van een ondenkbare misdaad. Het is een krachtig drama dat de complexiteit van familierelaties en het gerechtelijk systeem verkent.

Accused (2005)

Accused (2005) on IMDb

Lees verder »

Lad de Små Børn... (2004)

 Deze film, getiteld “Aftermath”, duikt in de gevolgen van een tragisch ongeluk voor twee families. Het is een emotioneel verhaal dat de uitdagingen van vergeving en verzoening onderzoekt.

Aftermath (2004)

Aftermath (2004) on IMDb

Lees verder »

Mørke (2005)

“Murk” vertelt het verhaal van een man die onderzoekt wat er echt gebeurd is met zijn zus, die zelfmoord pleegde op haar trouwdag. Het is een donker mysterie dat de grenzen tussen realiteit en waanzin verkent.

Murk (2005)

Mørke (2005) on IMDb

Lees verder »

Sorg og Glæde (2013)

“Sorrow and Joy” volgt een filmmaker die worstelt met het verlies van zijn vrouw en de gevolgen daarvan voor zijn leven. Het is een introspectief drama dat de diepten van verdriet en de mogelijkheid van verlossing onderzoekt.

Sorrow and Joy (2013)

Sorrow and Joy (2013) on IMDb

Lees verder »

Skyggen i Mit Øje (2021)

Ook bekend als “The Shadow in My Eye”, deze film reconstrueert de tragische bombardementen op de Franse School in Kopenhagen tijdens de Tweede Wereldoorlog, en vertelt de verhalen van overlevenden en getuigen. Het is een aangrijpende herinnering aan de verschrikkingen van oorlog.

The Shadow in My Eye (2021)

Skyggen i mit øje (2021) on IMDb

Lees verder »

Kinamand (2005)

Deze film, “Chinaman”, gaat over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een Deense loodgieter en een Chinese vrouw, die beiden worstelen met hun eigen persoonlijke verliezen. Het is een verhaal over liefde, verlies en de kracht van menselijke verbinding.

Chinaman (2005)

Chinaman (2005) on IMDb

Lees verder »

Rosita (2015)

In deze film volgen we een vader en zoon in een klein Deens vissersdorpje, wiens leven verandert wanneer ze besluiten een Filipijnse vrouw naar Denemarken te halen als bruid. Het is een ontroerend verhaal over familie, cultuur en de zoektocht naar liefde.

Rosita (2015)

Rosita (2015) on IMDb

Lees verder »

Kærlighed for voksne (2022)

“Loving Adults” duikt in het leven van een ogenschijnlijk perfect echtpaar wiens leven uit elkaar valt wanneer geheimen en leugens aan het licht komen. Het is een spannende thriller die de donkere kanten van liefde en obsessie verkent.

Loving Adults (2022)

Loving Adults (2022) on IMDb

Lees verder »
Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!