De beste Science Fiction Komedies films top 10

Sciencefiction komedies zijn geweldige films om te bekijken. Ze zijn een combinatie van fantasie en humor, wat ze zo leuk maakt om naar te kijken. Van de tijdreis-avonturen in ‘Back to the Future’ tot de intergalactische ruimtevaarders in ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’, er is voor iedereen wel iets te vinden binnen het genre! Hier volgen een paar voorbeeldfilms die je misschien gezien moet hebben:

Top grappige Sci-fi fllms

Everything Everywhere All at Once (2022)

Everything Everywhere All at Once is een hilarische komedie die de dagelijkse problemen van tienerleven met het avontuur en fantasie uit sci-fi combineert. In deze film maken vrienden opdracht om hun ouders te redden uit een parallel universum.

Everything Everywhere All at Once (2022)

Everything Everywhere All at Once (2022) on IMDb

Lees verder »

Back to the Future (1985)

Back to the Future is de tijdreisavonturen rondom Marty McFly, gespeeld door Michael J Fox, die teruggaat naar 1955 om zijn ouders weer bij elkaar te brengen. Deze klassieker staat nog steeds als één van de beste sciencefiction komediesfilms alle tijden.

Back to the Future (1985)

Back to the Future (1985) on IMDb

Lees verder »

Don't Look Up (2021)

Don’t Look Up is een komische sciencefictionfilm met Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio, waarin twee astronomen onverwachte bezoekers krijgen wanneer ze op aarde arriveren om er een ramp te voorkomen.

Don’t Look Up (2021)

Don't Look Up (2021) on IMDb

Lees verder »

Mars Attacks! (1996)

Mars Attacks! toont het verhaal van martiaanse aliens die de aarde willen veroveren. Deze film is geïnspireerd door ’50s-B-movie sciencefictionfilms en geproduceerd door Tim Burton.

Mars Attacks! (1996)

Mars Attacks! (1996) on IMDb

Lees verder »

Spaceballs (1987)

Spaceballs is Mel Brooks’ parodie op sci-fi klassiekers zoals Star Wars en Alien. De film volgt het verhaal van Lone Starr en zijn vriend Barf op hun avontuur om de prinses te redden.

Spaceballs (1987)

Spaceballs (1987) on IMDb

Lees verder »

Galaxy Quest (1999)

Galaxy Quest is een parodie op sciencefictionfilms, met tijdreis-avonturen rondom een TV-serie die slachtoffers maakt van buitenaardse invasies. Met een cultfollowing heeft deze film vele fans over de hele wereld.

Galaxy Quest (1999)

Galaxy Quest (1999) on IMDb

Lees verder »

Time Bandits (1981)

Time Bandits gaat over 11 dappere jongens die door tijdreizen in verschillende periodes belanden in hun strijd om goed tegen kwaad. Met Terry Gilliam’s visuele stijl en een geweldige cast is deze film een absolute cultklassieker.

Time Bandits (1981)

Time Bandits (1981) on IMDb

Lees verder »

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is gebaseerd op het boek van Douglas Adams, waarin Arthur Dent door de ruimte reist terwijl hij omringd wordt door vreemde avonturen en personages. Deze komediefilm heeft menig fan getrokken met zijn avontuurlijke verhaal en aanstekelijke humor.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005)

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005) on IMDb

Lees verder »

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy vertelt het verhaal van een groep interstellaire avonturiers die samenwerken om de galaxie te beschermen. Deze film is vol met actie en humor, waardoor het een onweerstaanbare combinatie vormt!

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014) on IMDb

Lees verder »

Men in Black (1997)

Men in Black (1997) laat ons kennis maken met Agent J en Agent K, twee “mannen in zwart” die reizigers uit andere werelden achtervolgen. Met Will Smith in de hoofdrol is dit een van de meest iconische sciencefictionfilms ooit gemaakt.

Men in Black (1997)

Men in Black (1997) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 AI films

Top 12 Star Wars films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.