Beste VR-films om te kijken met een VR-headset

Films in een VR-omgeving kijken wordt groots en is kan veel meeslepender zijn dan een film op oude wijze kijken. Een VR-headset sluit je volledig af van de werkelijkheid en kan de hele ruimte als filmdoek gebruiken. Verder kan een VR-bril elementen in films tot leven brengen door middel van sterke 3D technologie. Dit zorgt ervoor dat een film levensecht wordt en je mogelijk met een film kan interacteren, waardoor het voelt alsof je deel bent van de film. Netflix heeft de “VR living room” geïntroduceerd en hiermee een grote stap richting VR-film kijken gezet. Hieronder heb je een voorbeeld van een Netflix film die gemaakt is om met een VR-headset te kijken:

 

Je kunt je voorstellen dat dit de wereld van films gaat veranderen. Om jou op weg te helpen naar het kijken van levensechte films hebben wij een top 10 VR-films gemaakt:

Top 10 films om te kijken met een VR-headset

The Great C (2018)

Stap in een wereld die vol zit met machines en robots. Deze film speelt zich af in een zeer ver weg gelegen toekomst en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip K. Dick. De film volgt een groep rebellen die op zoek zijn naar antwoorden op de grote vraag van het universum. De prachtige animaties en de fascinerende karakters maken deze film een echte must-see.

The Invisible Man

Deze film zet je op het puntje van je stoel. Het verhaal volgt een vrouw die wordt gestalkt en belaagd door een onzichtbare man. In deze film ervaar je zelf hoe het is om achtervolgd te worden door een persoon die je niet kunt zien. Zet je schrap en houd je adem in, want dit is echt een film om van te genieten.

Vader Immortal: Episode I (2019)

Liefhebbers van Star Wars opgelet! Met deze film stap je rechtstreeks in het universum van Star Wars en beleef je het avontuur van je leven. Het verhaal volgt een jonge smokkelaar die op zoek is naar zijn familie, terwijl hij het opneemt tegen de Imperials. De adembenemende visuals en de iconische personages maken deze Star Wars VR-film een echte parel.

Gloomy eyes (2019)

Een liefdesverhaal dat zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld. Gloomy Eyes is een bijzondere film die wordt vertelt door de ogen van een zombie en volgt de relatie tussen hem en een levend meisje. De unieke art-style en het verhaal waarin liefde wordt gevonden in een wereld waar alles verwoest is, maakt deze film uniek en zeer ontroerend.

It: FLOAT (2017)

Een korte maar zeer intense VR-beleving. Met deze VR-film stap je in het angstige en grimmige universum van Stephen King’s IT. De film laat je kennismaken met Pennywise, de clown, en laat je hem uit de eerste hand ervaren. Als je durft, is dit zeker een aanrader.

Wolves in the walls (2018)

Dit is een interactieve VR-ervaring die zowel leuk als eng is. Het verhaal draait om een jong meisje genaamd Lucy, die probeert haar ouders ervan te overtuigen dat er werkelijk wolven in de muur zitten. De interactieve elementen maken dat je jezelf echt waant in het verhaal en je ervaart hoe Lucy zich voelt.

The Martian

Herbeleef deze film op een geheel nieuwe manier, ditmaal in VR. The Martian geeft jou de kans om zelf te beleven hoe het is om te overleven op Mars. Je kunt jezelf helemaal inleven in de hoofdrolspeler Mark, die vastzit op een planeet ver van huis, en ervaart hoe het is om te overleven in een vijandige omgeving.

Space Explorers: The ISS Experience

Met The ISS Experience beland je op het internationale ruimtestation waar je het leven van astronauten beleeft en kunt rondkijken in deze ruimte die mensen bewonen. Deze bijzondere ervaring laat zien hoe het is om te leven en werken in de ruimte.

Save every breath: The Dunkirk VR Experience

Deze VR-film is gebaseerd op de bekende film Dunkirk van Christopher Nolan en laat je de slag van Dunkirk opnieuw beleven in een 360-omgeving. Deze film toont diepgaande emoties en brengt je terug in de tijd naar de legendarische oorlogsscène.

The Conjuring 2 - Enfield 360 Experience

Als je van horrorfilms houdt is dit dé VR-ervaring voor jou. The Conjuring 2 – Enfield 360 Experience is een zeer enge VR-film die je plaatst in een huis waar een bovennatuurlijke aanwezigheid heerst. De film weet op een slimme wijze de grenzen tussen de virtuele en de echte wereld te vervagen en je hart sneller te doen slaan.

Met deze Top 10 VR-films wordt jouw kijkervaring een stuk intenser en zijn grenzen in zoektochten naar filmbelevingen weggevaagd. VR plaatst jou echt in de actie en maakt deze filmpareltjes uniek. Kies jouw favorieten en laat je meeslepen!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!