Beste films op Amazon Prime Video Top 20

Amazon Prime Video is een schatkamer voor filmliefhebbers. De streamingdienst biedt een breed scala aan klassiekers en moderne meesterwerken. Van epische avonturen tot aangrijpende drama’s, deze top 20 selectie belicht de beste films die momenteel beschikbaar zijn op Amazon Prime Video. Laat je meeslepen door deze onvergetelijke verhalen en indrukwekkende cinematografie.

Beste films op Amazon Prime Video Top 20

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption is een tijdloos verhaal over hoop en vriendschap. Andy Dufresne, gespeeld door Tim Robbins, wordt onterecht veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Binnen de muren van Shawshank maakt hij vrienden en vijanden, maar het is zijn onbreekbare geest die het meest inspireert.

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption (1994) on IMDb

Lees verder »

Batman film reeks (2005-2012)

De Batman trilogie van Christopher Nolan, bestaande uit Batman Begins, The Dark Knight, en The Dark Knight Rises, waarvan The Dark Knight uit 2008 het hoogst gewaardeerd is. Met een donkere, realistische benadering en memorabele vertolkingen, waaronder die van Christian Bale als Batman, is deze reeks een must-see.

Batman Begins (2005)

Batman Begins (2005) on IMDb

Lees verder »

Batman: The Dark Knight (2008)

The Dark Knight (2008) on IMDb

Lees verder »

The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight Rises (2012) on IMDb

Lees verder »

Inception (2010)

Inception, een ander meesterwerk van Nolan, neemt het publiek mee op een reis door de dromenwereld. Met een sterrencast en een complex plot, biedt deze film een unieke en meeslepende kijkervaring die nog lang na het einde in gedachten blijft.

Inception (2010)

Inception (2010) on IMDb

Lees verder »

The Lord of the Rings film reeks (2001-2003)

Deze epische trilogie, gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien, is een monumentale prestatie in de filmwereld. Van de uitgestrekte landschappen van Midden-aarde tot de diepgaande karakters, The Lord of the Rings is een avontuur dat je niet wilt missen. The Return of The King uit 2003 is het hoogst gewaardeerd van de 3.

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) on IMDb

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) on IMDb

Lees verder »

Interstellar (2014)

In Interstellar verkent Christopher Nolan de grenzen van ruimte, tijd, en menselijke emotie. Deze visueel verbluffende film combineert wetenschappelijke theorieën met een hartverscheurend verhaal over liefde en overleving.

Interstellar (2014)

Interstellar (2014) on IMDb

Lees verder »

The Matrix (1999)

Een revolutionaire film die actie, filosofie, en speciale effecten samenvoegt. The Matrix is niet alleen baanbrekend in zijn visuele stijl, maar stelt ook diepe vragen over realiteit en perceptie.

The Matrix (1999)

The Matrix (1999) on IMDb

Lees verder »

Goodfellas (1990)

Geregisseerd door Martin Scorsese, biedt Goodfellas een meeslepende kijk in de wereld van de georganiseerde misdaad. Deze film wordt vaak beschouwd als een van de beste maffiafilms aller tijden.

GoodFellas (1990)

Goodfellas (1990) on IMDb

Lees verder »

Se7en (1995)

Een donkere en grimmige thriller die kijkers op het puntje van hun stoel houdt. Met Brad Pitt en Morgan Freeman als detectives, volgt Se7en hun jacht op een seriemoordenaar wiens misdaden geïnspireerd zijn door de zeven hoofdzonden.

Se7en (1995)

Se7en (1995) on IMDb

Lees verder »

Django Unchained (2012)

Quentin Tarantino’s unieke stijl schittert in deze film. Django Unchained is een brutale, maar tegelijkertijd humoristische kijk op het Amerikaanse Zuiden in de tijd van de slavernij.

Django Unchained (2012)

Django Unchained (2012) on IMDb

Lees verder »

Gladiator (2000)

Deze epische historische film, geregisseerd door Ridley Scott, vertelt het verhaal van Maximus, een Romeinse generaal die gedwongen wordt om als gladiator te vechten. Gladiator is een krachtig verhaal over wraak en eer.

Gladiator (2000)

Gladiator (2000) on IMDb

Lees verder »

The Prestige (2006)

Een intrigerende film van Christopher Nolan over twee rivaliserende illusionisten, gespeeld door Christian Bale en Hugh Jackman. De film weeft een complex web van misleiding en obsessie, waarbij de grens tussen werkelijkheid en illusie vervaagt.

The Prestige (2006)

The Prestige (2006) on IMDb

Lees verder »

The Departed (2006)

Deze intense misdaadthriller van Martin Scorsese, met een sterrencast waaronder Leonardo DiCaprio, Matt Damon, en Jack Nicholson, duikt in de wereld van onderwereld en politie in Boston. Het is een kat-en-muisspel vol spanning en onverwachte wendingen.

The Departed (2006)

The Departed (2006) on IMDb

Lees verder »

Whiplash (2014)

Een meeslepend drama over een jonge drummer en zijn tirannieke muziekleraar. De film, met indrukwekkende optredens van Miles Teller en J.K. Simmons, verkent de grenzen van ambitie, obsessie en de zoektocht naar perfectie.

Whiplash (2014)

Whiplash (2014) on IMDb

Lees verder »

The Pianist (2002)

Een aangrijpende film van Roman Polanski die het waargebeurde verhaal vertelt van een Poolse pianist tijdens de Tweede Wereldoorlog. Adrien Brody’s Oscarwinnende prestatie toont de overlevingsstrijd in een door oorlog verscheurde wereld.

The Pianist (2002)

The Pianist (2002) on IMDb

Lees verder »

The Wolf of Wall Street (2013)

Geregisseerd door Martin Scorsese en met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, is dit een extravagante vertelling van het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort, een opkomende en vallende beursmakelaar. De film is zowel hilarisch als onthullend.

films met Leonardo di caprio

The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street (2013) on IMDb

Lees verder »

V for Vendetta (2005)

Een krachtig politiek drama vermengd met actie. Deze film, geïnspireerd door de gelijknamige stripreeks, vertelt het verhaal van een dystopisch Verenigd Koninkrijk en een mysterieuze vrijheidsstrijder, bekend als V.

V for Vendetta (2005)

V for Vendetta (2005) on IMDb

Lees verder »

Spider-Man: No Way Home (2021)

Een spectaculaire toevoeging aan het Marvel Cinematic Universe. Deze film brengt meerdere generaties Spider-Man samen in een avontuur vol actie, humor en hartverwarmende momenten.

Spider-Man: No Way Home (2021)

Spider-Man: No Way Home (2021) on IMDb

Lees verder »

1917 (2019)

Deze Eerste Wereldoorlog-film, geregisseerd door Sam Mendes, is een cinematografisch meesterwerk. Het unieke één-shot effect creëert een intense, meeslepende ervaring die de kijker meeneemt in de gruwelen van oorlog.

1917 (2019)

1917 (2019) on IMDb

Lees verder »

Mad Max: Fury Road (2015)

Een visueel verbluffend actiespektakel van George Miller. Deze post-apocalyptische achtervolging is een explosie van creativiteit, met Tom Hardy en Charlize Theron in de hoofdrollen.

Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road (2015) on IMDb

Lees verder »

Gone Girl (2014)

“Gone Girl”, geregisseerd door David Fincher, is een psychologische thriller die draait om het mysterie van Amy Dunne’s verdwijning, gespeeld door Rosamund Pike. Haar echtgenoot Nick (Ben Affleck) wordt de hoofdverdachte.

Gone Girl (2014)

Gone Girl (2014) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende lijstjes met films en series:

Volledige Amazon Prime Video aanbod

Leuke films op Amazon Prime Video 

Nieuwe films op Amazon Prime Video

Nederlandse films op Amazon Prime Video

Spannende films op Amazon Prime Video

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!