Arthouse films op Netflix Top 10

Voor de liefhebbers van Arthouse cinema, biedt Netflix een prachtige collectie aan films die zowel artistiek als narratief uitblinken. Deze top 10 arthouse films op Netflix neemt je mee op een reis door verschillende culturen, historische perioden en diepgaande menselijke emoties. 

Arthouse films op Netflix Top 10

All Quiet on the Western Front (2022)

Deze krachtige bewerking van het klassieke anti-oorlogsboek toont de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van jonge Duitse soldaten.

All Quiet on the Western Front (2022)

All Quiet on the Western Front (2022) on IMDb

Lees verder »

RRR (2022)

Een episch historisch actiedrama uit India dat een fictieve versie vertelt van twee legendarische rebellenleiders uit de vroege 20e eeuw. De film combineert actie met emotionele diepte.

RRR

RRR (2022) on IMDb

Lees verder »

The Two Popes (2019)

Dit intieme drama verkent de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Paus Benedictus XVI en de toekomstige Paus Franciscus. Een boeiend kijkje achter de Vaticaanse muren.

The Two Popes (2019)

The Two Popes (2019) on IMDb

Lees verder »

Stutz (2022)

Deze documentaire, geregisseerd door Jonah Hill, biedt een openhartige blik op de therapiegesprekken tussen Hill en zijn psychiater Phil Stutz. Een unieke en persoonlijke filmervaring.

Stutz (2022)

Stutz (2022) on IMDb

Lees verder »

The Hand of God (2021)

Deze persoonlijke film van Paolo Sorrentino is een liefdesbrief aan zijn jeugd in Napels, vol met nostalgie, tragedie en een viering van het leven.

The Hand of God (2021)

The Hand of God (2021) on IMDb

Lees verder »

The Lure (2015)

Een unieke Poolse film die het zeemeerminnenverhaal mixt met muzikale elementen, die een donkere en betoverende ervaring creëert.

The Lure (2015)

The Lure (2015) on IMDb

Lees verder »

The Falls (2021)

Een aangrijpend Taiwanees drama dat het verhaal vertelt van een moeder en dochter die hun leven weer proberen op te bouwen na een traumatische ervaring.

The Falls (2021)

The Falls (2021) on IMDb

Lees verder »

White Noise (2022)

Deze film, gebaseerd op de roman van Don DeLillo, biedt een surrealistische kijk op een Amerikaanse familie die geconfronteerd wordt met een onverklaarbare ramp.

film white noise

White Noise (2022)

White Noise (2022) on IMDb

Lees verder »

The Fundamentals of Caring (2016)

Na een persoonlijke tragedie wordt Ben verzorger om geld te verdienen. Zijn eerste klant, Trevor, een 18-jarige met spierdystrofie, leidt hen op een roadtrip door de westelijke staten. Samen verzamelen ze onderweg mensen en testen hun vaardigheden om te overleven buiten hun berekende bestaan. Tijdens deze reis ontdekken ze het belang van hoop en echte vriendschap.

The Fundamentals of Caring (2016)

The Fundamentals of Caring (2016) on IMDb

Lees verder »

Beasts of no Nation (2015)

Agu’s aangrijpende reis ontvouwt zich te midden van de chaos van een burgeroorlog in een denkbeeldig West-Afrikaans land. Gedwongen in een gewapend conflict worstelt hij met angst en complexe groepsdynamieken. De meedogenloze oorlog vernietigt Agu’s kindertijd, waardoor hij heen en weer geslingerd wordt tussen afschuw en fascinatie voor de chaos die zijn thuisland overspoelt.

Beasts of No Nation (2015)

Beasts of No Nation (2015) on IMDb

Lees verder »
Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!