Alle Terminator films in juiste volgorde

Duik in de adembenemende wereld van de Terminator-filmreeks, waar geavanceerde kunstmatige intelligentie en de strijd om de toekomst centraal staan! Met een web van verweven tijdlijnen en herschreven gebeurtenissen, biedt deze saga een meeslepende en complexe vertelling die je op het puntje van je stoel houdt. Voor de ultieme, chronologische kijkervaring, gebaseerd op de interne verhaallijn en niet de releasedata, is hier de aanbevolen volgorde:

Terminator films in chronologische volgorde

The Terminator (1984)

De film speelt zich af in 1984. Een Terminator wordt teruggestuurd naar dit jaar om Sarah Connor te vermoorden, terwijl Kyle Reese wordt gestuurd om haar te beschermen.

The Terminator (1984)

The Terminator (1984) on IMDb

Lees verder »

Terminator 2: Judgment Day (1991)

De film speelt zich af in de vroege jaren '90. Een geavanceerdere Terminator, de T-1000, wordt teruggestuurd naar deze periode om de jonge John Connor te vermoorden, terwijl een andere Terminator, de T-800, wordt gestuurd om hem te beschermen.

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Terminator 2: Judgment Day (1991) on IMDb

Lees verder »

Terminator: Dark Fate (2019)

De film volgt direct op Terminator 2 en speelt zich af in de jaren na de tweede film, waarbij het de gebeurtenissen van de tussenliggende films negeert.

Terminator: Dark Fate (2019)

Terminator: Dark Fate (2019) on IMDb

Lees verder »

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

De film speelt zich af in de vroege jaren 2000, na de gebeurtenissen van Terminator 2, maar in een andere tijdlijn dan Dark Fate.

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Terminator 3: Rise of the Machines (2003) on IMDb

Lees verder »

Terminator Salvation (2009)

De film speelt zich af in de post-apocalyptische toekomst van 2018, waarin John Connor en het menselijk verzet vechten tegen de overheersing van Skynet en zijn leger van Terminators.

Terminator Salvation (2009)

Terminator Salvation (2009) on IMDb

Lees verder »

Terminator Genisys (2015)

Hoewel de film zich afspeelt in verschillende tijdlijnen, is een belangrijk deel van de film gesitueerd in 1984, waarbij de gebeurtenissen van de eerste film worden herschreven.

Terminator Genisys (2015)

Terminator Genisys (2015) on IMDb

Lees verder »

Terminator films in release volgorde

The Terminator (1984)
Terminator 2: Judgement Day (1991)
Terminator 3: Opkomst van de machines (2003)
Terminator: Salvation (2009)
Terminator: Genisys (2015)
Terminator: Dark Fate (2019)

Terminator arnold schwarzenegger

Wat is de Terminator

De Terminator is een moorddadige cyborg, verzonden vanuit de toekomst door het kunstmatige intelligentiesysteem Skynet. Zijn missie in de film “Terminator” uit 1984 is het elimineren van Sarah Connor, de moeder van de toekomstige verzetsleider John Connor. Uiterlijk lijkt de Terminator menselijk, maar onder zijn huid bevindt zich een geavanceerd metalen skelet. Zijn vastberadenheid, kracht en geavanceerde technologie maken hem tot een bijna onstuitbare moordmachine.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Beste films met Aliens
– Beste Sci-Fi flims
– Beste Ruimte films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.