Alle Matrix films in juiste volgorde

De Matrix-filmserie is een baanbrekende sciencefiction-reeks die vraagstukken over realiteit, vrijheid en menselijke mogelijkheden verkent. Om de evolutie van de personages en het verhaal volledig te begrijpen, is het aan te raden om de films in de volgorde van hun uitgave te bekijken.

Matrix films in chronologische volgorde

The Matrix (1999)

In deze eerste film wordt de computerprogrammeur Neo geïntroduceerd, die ontdekt dat de wereld waarin hij leeft eigenlijk een simulatie is, de Matrix genaamd. Met de hulp van Morpheus en Trinity begint hij aan een reis om de mensheid te bevrijden.

The Matrix (1999)

The Matrix (1999) on IMDb

Lees verder »

The Matrix Reloaded (2003)

Neo's krachten groeien, maar hij wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en vijanden in de Matrix en in de echte wereld. Terwijl hij vecht tegen Agent Smith en andere hindernissen, zoekt hij ook naar een manier om de oorlog tegen de machines te beëindigen.

The Matrix Reloaded (2003)

The Matrix Reloaded (2003) on IMDb

Lees verder »

The Matrix Revolutions (2003)

De menselijke stad Zion is in groot gevaar door een aanval van machines, terwijl Neo het ultieme gevecht aangaat om een einde te maken aan de oorlog en de mensheid te redden. De lijnen tussen held en vijand vervagen wanneer Neo het opneemt tegen de afvallige Agent Smith.

The Matrix Revolutions (2003)

The Matrix Revolutions (2003) on IMDb

Lees verder »

Matrix Resurrections (2021)

Veel jaren na de gebeurtenissen van de originele trilogie is Neo weer terug, maar met een nieuw leven en nieuwe uitdagingen. Terwijl hij worstelt om de waarheid te begrijpen, moet hij beslissingen nemen die verstrekkende gevolgen hebben voor hemzelf en de wereld om hem heen.

The Matrix Resurrections (2021)

The Matrix Resurrections (2021) on IMDb

Lees verder »

Beste Matrix films

The Matrix (1999) – 8.7
The Matrix reloaded (2003) – 7.2
The Matrix Revolutions (2003) – 6.7
Matrix Resurrections (2021) – 5.7

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Beste films met Aliens
– Beste Sci-Fi flims
– Beste Ruimte films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.