Alle Mad Max films in de juiste volgorde

Begin je reis door de chaotische wereld van Mad Max met de originele film uit 1979, gevolgd door Mad Max 2, Mad Max Beyond Thunderdome, Mad Max: Fury Road, en kijk uit naar de release van Furiosa: A Mad Max Saga” in 2024 voor het complete verhaal. Deze volgorde laat je de ontwikkeling van Max’s avonturen in een dystopische toekomst ervaren.

Mad Max films in chronologische volgorde

Mad Max (1979)

In een dystopische toekomst wordt Max, een politieagent, geconfronteerd met chaos na de ineenstorting van de samenleving. Wanneer zijn gezin wordt vermoord, zint hij op wraak en begint hij een eenzame strijd tegen gewelddadige bendes.

Mad Max (1979)

Mad Max (1979) on IMDb

Lees verder »

Mad Max 2 (1981)

Ook bekend als The Road Warrior, deze film volgt Max terwijl hij zich door een woestenij vol gevaar navigeert. Hij helpt een groep overlevenden die bedreigd wordt door een brute bende, terwijl hij blijft worstelen met zijn eigen demonen.

Mad Max 2 (1981)

The Road Warrior (1981) on IMDb

Lees verder »

Mad Max Beyond Thunderdome (1985)

Max belandt in een woestijnstad genaamd Bartertown, geregeerd door Aunty Entity. Hij raakt verstrikt in een machtsstrijd en moet vechten in de dodelijke Thunderdome-arena.

Mad Max Beyond Thunderdome (1985)

Mad Max Beyond Thunderdome (1985) on IMDb

Lees verder »

Mad Max: Fury Road (2015)

In deze visueel verbluffende terugkeer helpt Max Furiosa, een rebelse strijder, die probeert een groep vrouwen te redden van een tiran. De film is een wilde achtervolging door de woestenij en staat bekend om zijn actie en diepgaande personages.

Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road (2015) on IMDb

Lees verder »

Furiosa: A Mad Max Saga (2024)

Gepland voor 2024, deze prequel concentreert zich op het personage Furiosa. De film zal haar achtergrond verkennen en de gebeurtenissen die leidden tot haar opkomst als een krachtige strijder in Fury Road.

Mad Max: The Wasteland

Momenteel in ontwikkeling, weinig is bekend over de inhoud van deze film. Het wordt verwacht dat het een voortzetting zal zijn van de thema's en setting van de voorgaande films in de serie.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Beste films met Aliens
– Beste Sci-Fi flims
– Beste Ruimte films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.