Alle King Kong films in de juiste volgorde

De King Kong-filmreeks, beginnend in 1933, volgt de legendarische gorilla Kong die vanuit zijn mysterieuze eilandrijk de menselijke wereld betreedt, waarbij elke film zijn epische avonturen en confrontaties met andere gigantische wezens belicht.

King kong films in chronologische volgorde

King Kong (1933)

De originele King Kong uit 1933, een mijlpaal in de filmgeschiedenis, vertelt het verhaal van een enorme gorilla die op een afgelegen eiland wordt ontdekt en naar New York City wordt gebracht. Daar ontsnapt hij, veroorzaakt chaos, en beklimt het Empire State Building, wat resulteert in een iconische climax. De film staat bekend om zijn revolutionaire stop-motion effecten en blijft een invloedrijk werk in het monsterfilmgenre.

King Kong (1933)

King Kong (1933) on IMDb

Lees verder »

King Kong (2005)

Deze film, geregisseerd door Peter Jackson, is een remake van de klassieker uit 1933 en volgt een filmcrew die op het mysterieuze Skull Island een gigantische gorilla ontdekt, genaamd Kong. De crew neemt Kong gevangen en brengt hem naar New York, waar hij ontsnapt en chaos veroorzaakt. De film combineert een ontroerend verhaal met spectaculaire visuele effecten.

King Kong (2005)

King Kong (2005) on IMDb

Lees verder »

Kong: Skull Island (2017)

Deze film speelt zich af aan het einde van de Vietnamoorlog en volgt een team van wetenschappers en soldaten die het onbekende Skull Island verkennen. Ze stuiten op Kong, een gigantische gorilla, en andere prehistorische wezens, wat leidt tot een strijd om te overleven. De film legt de nadruk op avontuur en verkenning met indrukwekkende CGI-creaties.

Kong: Skull Island (2017)

Kong: Skull Island (2017) on IMDb

Lees verder »

Godzilla vs. Kong (2021)

"Godzilla vs. Kong" is een spannende crossover die de machtige King Kong en Godzilla samenbrengt in een episch duel. De film duikt diep in de oorsprong van deze mythische titanen en toont hun monumentale confrontatie, die zich afspeelt tegen de achtergrond van de menselijke strijd om macht. De nadruk ligt op spectaculaire actiescènes en geavanceerde speciale effecten, waarmee de legendarische strijd tussen King Kong en Godzilla tot leven wordt gebracht.

Godzilla vs. Kong (2021)

Godzilla vs. Kong (2021) on IMDb

Lees verder »

Godzilla x Kong: The New Empire (10 april 2024)

In deze nieuwste toevoeging aan de Monsterverse-serie staan Godzilla en Kong zij aan zij tegenover een mysterieuze nieuwe vijand. Deze film vermengt kolossale gevechten tussen monsters met een intrigerend verhaal over overleving en bondgenootschappen tussen deze machtige titanen. Het belooft nieuwe karakters te onthullen en biedt een diepgaandere kijk in de uitgestrekte wereld van de Monsterverse.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Beste films met Aliens
– Beste Sci-Fi flims
– Beste Ruimte films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.