Alle Indiana Jones films in chronologische volgorde

Indiana Jones is een legendarisch avontuurlijk personage dat al tientallen jaren het hart van miljoenen fans over de hele wereld heeft veroverd. Met zijn kenmerkende zweep en hoed heeft Indiana Jones ons meegenomen op onvergetelijke reizen vol spanning, actie en ontdekking. Om optimaal van deze iconische filmreeks te genieten, is het belangrijk om de films in de juiste volgorde te bekijken. Hier is een overzicht van de Indiana Jones-films in chronologische volgorde, samen met een korte beschrijving van elke film:

Lijst films Indian Jones

Indiana Jones and The temple of Doom(1984)

“Indiana Jones and the Temple of Doom” is een iconische actie-avonturenfilm uit 1984, geregisseerd door Steven Spielberg. In de tweede film uit de reeks reist Indiana Jones naar 1935 India om een mysterieuze schat te vinden die gevangen zit in de Tempel van de Onheil.

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) on IMDb

Lees verder »

Indiana Jones and The Raiders of the Lost Ark (1981)

Raiders of the Lost Ark (1981) – Dit avontuur neem je mee naar 1936 waarin dr. Indiana Jones op een race tegen de tijd begint om het verborgen Ark of the covenant van de beroemde verloren ark te vinden, voordat het in handen valt van Nazi’s die er misbruik van willen maken.

Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981)

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981) on IMDb

Lees verder »

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

“Indiana Jones and the Last Crusade” De derde film volgt Indiana Jones op een zoektocht naar het Heilige Graf van Christus. Samen met zijn vader, dr. Henry Jones Sr., begint hij aan een reis vol avontuur om de Heilige Graal te vinden voordat Hitler ermee wegkomt.

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Indiana Jones and the Last Crusade (1989) on IMDb

Lees verder »

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

“Indiana Jones and the Last Crusade” In deze film reist Indiana Jones naar 1957 Peru om een mysterieuze, antieke energiebron te vinden die verbonden is met aliens.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Indiana Jones and the Dail of Destiny (2023) De nieuwste film in de reeks brengt Indiana Jones naar 1938 om een mythisch artefact te zoeken dat verband houdt met het lot van alles. Met een goede dosis humor, spanning en avontuur word je meegenomen in een film die alle klassieke elementen van Indiana Jones combineert.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) on IMDb

Lees verder »

Release volgorde:

 • Raiders of the Lost Ark (1981)
 • The Temple of Doom (1984)
 • The Last Crusade (1989)
 • The Young Indiana Jones Chronicles (TV series: 1992–1996)
 • The Kingdom of the Crystal Skull (2008)
 • The Dial of Destiny (2023)

Veel gestelde vragen:

 • Is Indiana Jones gebaseerd op een echt persoon?

  Indiana Jones is een fictief personage dat werd bedacht door filmmaker George Lucas en regisseur Steven Spielberg. Hoewel het personage Indiana Jones en zijn avonturen geïnspireerd kunnen zijn door echte archeologen en avonturiers uit de geschiedenis, zoals Hiram Bingham en Roy Chapman Andrews, is Indiana Jones zelf niet gebaseerd op een specifiek echt persoon. Hij is een creatie van de filmmakers en heeft zijn eigen unieke identiteit in de populaire cultuur verworven.

 • Hoe oud is de Indiana Jones in de eerste film?

  Indiana Jones, gespeeld door Harrison Ford, is in de eerste film "Raiders of the Lost Ark" (1981) ongeveer 38 jaar oud.

 • Waarom wordt hij Indiana Jones genoemd?

  Het personage Indiana Jones kreeg zijn naam van zijn vader, Henry Jones Sr., een Schotse professor in de filmserie. In de films wordt onthuld dat zijn bijnaam "Indiana" afkomstig is van de naam van de familiehond, Indiana. Toen hij jong was, had Indiana Jones de gewoonte om met de hond mee te gaan op avontuurlijke expedities, en zo kreeg hij uiteindelijk zijn kenmerkende bijnaam.

 • In welke oorlog spelen de films van Indiana Jones zich af?

  De films van Indiana Jones spelen zich af in de periode tussen de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog. De specifieke gebeurtenissen in de films vinden plaats tijdens de jaren 1930, waarbij Indiana Jones betrokken raakt bij verschillende avonturen en conflicten die verband houden met die tijd, waaronder de opkomst van het naziregime.

 • Hoeveel Indiana Jones films zijn er?

  Er zijn 5 Indiana Jones-films

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende lijsten:

Top 10 Sience Fiction films

Beste films van Harrison Ford

Top 12 beste Star Wars films

– Films Harrison Ford

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.