Leonardo DiCaprio

Biografie van

Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio werd geboren op 11 november 1974 in Los Angeles, Californië. Hij begon zijn acteercarrière met kleine rollen in televisiecommercials en -series, maar brak door met zijn filmdebuut in "What's Eating Gilbert Grape" (1993), waarvoor hij een Academy Award-nominatie kreeg. DiCaprio groeide uit tot een van de meest gerespecteerde en veelgevraagde acteurs van zijn generatie. Zijn acteerstijl, gekenmerkt door intensiteit en emotionele diepgang, heeft hem veel lof en prijzen opgeleverd, waaronder een Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol in "The Revenant" (2015).

3 Beste Films

  1. The Revenant (2015) - DiCaprio's vertolking van een bonthandelaar op zoek naar wraak leverde hem zijn eerste Oscar voor Beste Acteur op.
  2. Titanic (1997) - In deze epische romantische tragedie speelde DiCaprio de hoofdrol als Jack, een rol die hem wereldberoemd maakte.
  3. Inception (2010) - In deze complexe en visueel verbluffende film speelde DiCaprio de hoofdrol als Dom Cobb, een "extractor" die gedachten steelt uit de dromen van anderen.
Bekijk hier alle films van Leonardo Dicaprio
DiCaprio staat bekend om zijn toewijding aan milieuactivisme en filantropie. Hij heeft zich ingezet voor de bescherming van het milieu door middel van zijn Leonardo DiCaprio Foundation en is een vooraanstaand pleitbezorger van maatregelen tegen klimaatverandering.

See all bio
Geboortedatum:
1974-11-11
gender:
Male
Geboorteplaats:
Los Angeles, California, USA